5 november 2018
Julie tipser: ullsett for kalde dager

Days like this

Jeg er klar for kaldere dager med dette deilige ullsettet fra Days Like This. Det er veldig behagelig å ha på i tillegg til at fargene er så fine. Butikken har mange lignende ullsett - i ulike fasonger og farger. Med dette ullsettet på, fyr I peisen og en stor kopp te er jeg veldig klar for høstmørke kvelder. 

Captcha-image
22 oktober 2018
Julie tipser om fine ting

Garn og knapper fra Nøste/ bok fra Ark/ lakris, stearinlys,handlenett og strikk fra TGR/ servietter fra Søstrene Grene

Tidligere i uken var jeg innom City Nord med en liste over ting jeg skulle se etter. På bildet er noe av det jeg dro hjem med. 

Garn og knapper fra Nøste: alpakka pus er et garn jeg strikker mye med - det er mykt og kommer i mange fine knapper. Denne ferskenfargen er så fin, så den skal brukes i et fremtidig strikkeprosjekt. Knappene er tiltenkt en jakke som skal produseres i løpet av høsten. 

Servietter fra Søstrene Grene: kaktusene tiltrakk meg, så da måtte jeg bare ha de! 

Lys, lakris, handlenett og strikk fra TGR: både hjemme og på hytta er vi storforbrukere av stearinlys og TGR har de fineste fargene å velge i mellom. Lakris må jeg alltid ha i skapet - jeg elsker lakris! Mitt forrige handlenett er gått opp i sømmene da det er veldig godt brukt. Jeg måtte derfor gå til innkjøp av et nytt. Det er så kjekt at det kan pakkes i en liten pose slik at det er lett å ta med seg overalt. Strikkene bruker jeg til matpakken. Jeg liker å pakke brødskivene mine inn i matpapir med et strikk rundt. En matpakke med fargerikt strikk gjør meg også glad!

Bok fra Ark: jeg elsker krim og må alltid ha en god bok i nærheten. I sommer leste jeg en bok av Jørgen Jæger og ble glad da jeg kom over en ny bok av denne forfatteren. Han skriver godt og det er lett å la seg  rive med av hans fortellinger.  

Nå skal jeg tenne stearinlys, lese bok og kose meg med lakris. Ha en finfin helg alle sammen!

Captcha-image
3 oktober 2018
Julie tipser

garn fra Nøste

For en tid tilbake skrev jeg om Sandens sitt nyeste garn Modig - det er tykt og kommer i mange fantastiske farger. Jeg har testet fargene rosa og grønn blandet med glittergarnet Bubble. Med pinnenummer 10 (det er også mulig å strikke med større pinne til dette garnet, feks. pinnenummer 12 eller 15) strikkes plagget kjapt. Jeg har laget v-hals foran og bak slik at genseren kan brukes begge veier. Denne er vid og kort i modellen, og passer perfekt til smale jeans og skjørt. Et perfekt strikkeprosjekt for høsten! 

Captcha-image
3 oktober 2018
Julie tipser

coop Obs / XXL

Høsten er her og jeg elsker den! Fargene, lukten og lyset - så vakkert. Til hytta har vi kjøpt oss bålpanne med tilhørende vaffeljern. Det er lite som overgår nystekte vafler ute - med et bål som varmer i høstlufta. Vaflene smaker også bedre når det lages og spises ute. Det gjelder vel egentlig det meste - alt smaker bedre ute. Jeg er tipset om at XXL har wokpanne og stekepanne som egner seg til å lage mat i ute, så det blir det neste vi skal investere i til bålpannen vår. 

Captcha-image
21 september 2018
Julie tipser

Kicks

Da jeg giftet meg ifjor var det Mari, tidligere senterblogger og en god venninne av meg, som sminket meg. Hun brukte en fantastisk fin gloss til leppene som jeg brukte hver dag etter bryllupet. Da jeg ble tom og skulle kjøpe ny var glossen gått ut av produksjon! Buhu! Gleden var derfor stor da jeg fikk denne nydelige leppestiften i gave av Mari. Den er tilnærmet lik i farge som glossen jeg hadde og glansen er identisk. Den er ikke for klissete, men inneholder masse fukt. Samtidig gir den en fin glød og har en like silkemyk finish som en leppomade. 

 
Captcha-image
19 september 2018
Julie tipser: Skogens gull

Vakuumeringsmaskin fra Coop Obs / vakuumeringsposer fra Clas Ohlson

Et søndagstips fra meg er å vakuumere kantarell i porsjoner og frys ned - slik bevarer du både smak og utseende. Jeg har delt kantarell i porsjoner som holder til 2,  vakuumert og påført dato for når soppen ble plukket. Et tilleggstips er at kantarell i porsjonspakker er en ypperlig vertinnegave - sleng på en flaske vin, så har du den ultimate gaven å gi når du blir invitert på besøk. 🤸🏻‍♀️ 

 
Captcha-image
18 september 2018
Julie tipser: Turbukse

Stormberg

Jeg er mye på tur og er derfor opptatt av godt turutstyr. Hos Stormberg fant jeg en myk og behagelig turbukse med fireveis stretchfunksjon. Buksen har vanntette og fukttransporterende evner. Den er i tillegg enkel å bevege seg i. 

Det jeg liker aller best med buksen er at den ikke er så lang - ofte blir alle bukser for lange for meg og mine 161 centimeter. 

Captcha-image
20 august 2018
Julie tipser

Maling og hobbyplank fra Coop Obs Bygg / stearinlys fra Kremmerhuset / presskanne fra Kitchn / trekuler fra Panduro / lyspære fra Clas Ohlson 

 

 

Fabrikk, sensuell og søt fersken er navnet på fargene jeg har malt med på bildet. Fargen fabrikk er malt på veggen, taket og listene. Ettersom vi har malt alt i samme farge har vi fått et kulere uttrykk og mindre uro som brytning i farger av og til kan skape. Fargen er grå/blå og endrer farge med lyset. Nydeligfin farge som passer lett med de andre fargene vi har valgt i interiøret. Stolene er malt i lilla (sensuell) og fersken (søt fersken).

Bordet har vi laget selv av materialer vi hadde til overs fra et tidligere prosjekt. Det eneste vi kjøpte nytt var hobbyplank som ligger oppå bordet. 

Dette er min favorittplass i hytta og her sitter jeg lenge med kaffekoppen og nyter utsikten. 😀 

Captcha-image
20 august 2018
Julie tipser

Fargen heter ’søt fersken’ og er fra jotun lady - Coop Obs Bygg

Vi er i en oppussingsboble/hytteboble - vi tilbringer første sommer i egen hytte og pusser opp for å sette vårt preg på hytta. For litt siden var vi innom Coop Obs Bygg for å kjøpe maling til vegger og tak. Både vegger og tak har fått samme farge - en gråblå farge (bilder kommer senere).. Som jeg tidligere har fortalt om, så må jeg alltid handle et literspann med en ny farge til malingssamlingen når jeg kommer over fine farger. Denne gangen falt valget på en ferskenfarge - som viser seg å være nydelig etter to strøk. Per nå har jeg malt en krakk og en gammel stol.  Fargen er jevn og fin samt utrolig lett å male med. Malingen er fra jotun lady og er vannbasert (elsker det da penselen kan skylles ren etter bruk!). Ta med deg en prøveboks neste gang du er innom Coop Obs Bygg. 🎨

Captcha-image
23 juli 2018
Julie tipser

Kjole fra Cubus

Denne kjolen fant jeg idag på Cubus - den er nydeligfin og har en fantastisk farge. Jeg tenker å bruke den som den er eller med en t-skjorte under for å gjøre den litt mer hverdagsvennlig. Det beste av alt er at den er på 50% og det er flere størrelser igjen. Løp og kjøp! 

Captcha-image