16 mai 2017
Vårlyst i byen

Det var Vårlyst i byen helga 11.-14. mai

Denne herlige maihelga legger City Nord og sentrum alt kruttet i ei tønne, og inviterer til en heidundrende opplevelsesfest i Bodø. 

Helga blir like mangfoldig som ordet alt er spunnet rundt: Det er vår, det er lyst – og vi har lyst til så mangt. Også å ta med hele familien på opplevelser som kanskje har ligget litt i dvale mens vintermørket har pakket oss inn. Nå vil vi ut, vi vil fornye oss, og vi vil være sammen.

Samarbeid med gårdeierforeningen

– Hva er da mer naturlig enn at vi legger vekk alt snakket om at den ene delen av byen ødelegger for den andre, og samler oss for å  ønske tilreisende velkommen til byhelg, sier senterleder Tor Austad og markeds-

føringsleder Cicilie Solstad Schjølberg for City Nord. De oppfordrer også gladelig  byfolk til å være hjemme denne helga.

– Dette gleder vi oss stort til, sier Austad.

Før jul tok Coop Nordland kontakt med Gårdeierforeningen i sentrum med forslag om et felles prosjekt, først en utvidet maihelg, men med alle muligheter for gjentakelse både en og to ganger i året. Svaret var så gjennomført positivt at det var bare å hive seg rundt. 

Felles krafttak

– Hver for oss er vi store, men sammen er vi enda større. Og denne helga har vi med oss både Flymuseet, Stormen, hotellene og andre spennende aktører, sier Austad, som har stor forståelse for at kommer en først til byen, så vil en ha med seg både tur på småbåthavna og kulturelle innslag, for ikke å snakke om en tur i badeland. Dette skal være noe for hele familien, om en liker å shoppe eller ei.  

– At Bodø kommune spanderer gratis parkering denne helga, i tillegg til at det blir satt opp gratis shuttlebuss mellom sentrum og City Nord, ser vi på som en viktig symbolhandling. Sentrum trenger oss, og vi trenger sentrum – skulle bare mangle om vi ikke skulle få i stand et samarbeid! Nå legger vi til rette for handel i alle ender av byen, og det tror vi både publikum og handelsstanden vil nyte godt av. Dette viser at det finnes vilje til å lykkes sammen, og det skal vi ta med oss, både inn i denne helga, og videre framover, sier Tor Austad. 

Sprelske påfunn

Hele 150 butikker er med på samarbeidet, og en Facebookside som er opprettet for anledningen, vil flomme over av vårlyse tilbud og

opplevelser. Sprelsk og vårlig skal det være, og Markedsføringsleder

Cicilie Solstad Schjølberg håper at dette vil være starten på noen faste, vårlige ritualer som virkelig kan bidra til at byen våkner etter vinterdvalen. Idéene er mange, men alt vil ikke være på plass i år.

– Vi må jo starte et sted, sier hun, og nevner i fleng: Art Walk, kuslipp, stupekonkurranse i havet – ja, akkurat så våryr skal Vårlyst være, at den slipper fram litt galskap. 

– Og samler vi oss i Bodø, så er det ingen grenser for hva vi kan få til. Nå gleder vi oss vilt over at Vårlyst er etablert, og gleder oss til å se hva dette kan føre med seg av sprelske påfunn og optimisme blant handelsstanden, både på City Nord og i sentrum, avslutter Tor Austad. 

Konsept og profil:  Lene Vikjord og Cicilie Schjølberg fra Coop Nordland. 
Foto: Martin Losvik. 

 

Captcha-image