26 februar 2018
Birgitte tipser: Ilse topp

Bluse "Ilse topp" fra Gina Tricot | Dressbukse fra Days Like This

Her om dagen fant jeg en ny bluse å legge til i samlingen. Denne er litt vågal med v-utrigning og puffermer, men har en herlig fasong og sofistikert krem-farge. Jeg føler meg litt som et pikekyss i denne blusen! Toppen finner du hos Gina Tricot, og er på bildet stylet med en klassisk svart dressbukse fra Days Like This. 

Captcha-image
28 desember 2016
Vinterens fineste
Genser fra Ganni, Høyer

 

Dette må jo være vinterens fineste genser! Skikkelig tjukk og god, men en griselekker farge. Du får kjøpt den på Høyer. 

Jeg vil også bruke anledningen til å si takk for meg, det har vært veldig morsomt å blogge for City Nord et helt år, men nå venter andre spennende utfordringer. Ha en nydelig jul og et supert 2017! 

 

Captcha-image
22 desember 2016
Dette vil jeg ha på meg i jula

Alt fra H&M

Dette kunne jeg gjerne tenkt å ha på meg i jula. En behagelig men fin kjole i velour, lekre svarte pumps, burgunder neglelakk, knallblå kåpe, og ei semska veske med dusk. Klar for fest! 

Captcha-image
13 desember 2016
Hekta på bretting

Panduro

I helga kjøpte jeg meg papirstrimler fra Panduro til å brette stjerner - og jeg må innrømme at jeg har blitt hekta. Det er litt som å strikke - man blir liksom litt rolig i sjela av det. De første stjernene var et mareritt å få til, men med hjelp av en svigersøster som kan det, eller en youtube film som demonstrerer - så går det til slutt. Bruksanvisningen inni er litt vanskelig å forstå seg på. Så blir det jo så fin julepynt av det. Disse kan du henge på treet, eller ha liggende på bord ect. Jeg skal hvertfall dra på Panduro å hamstre mer av disse. 

Captcha-image
7 desember 2016
Tips til frosne kjoleben

Ullstrømpebukse kan kjøpes på H&M og Lindex.

Er du som meg og foretrekker å bruke kjole og skjørt fremfor bukse? Da har jeg et supertips til deg. Noen av dere vet garantert om det, men jeg fikk en liten vekkelse når en venninne fortalte meg om dette i fjor. Det finnes strømpebukser i ULL! Fine, tynne, uten mønster. De er supervarme i forhold til vanlige strømpebukser, og de nupper ikke like fort som andre tykkstrømpebukser. Disse er alfa og omega for meg på kalde vinterdager. (Det finnes også strømpebukser med fleeze inni, men jeg synes ikke de er like god og man kan bli litt klam på føttene).

Captcha-image
29 november 2016
Julegavetips

1. Bolia 2. Bolia 3. Kremmerhuset 4: Urban

I forrige 67 grader tipset jeg om flere fine julegaver - her er noen av de :) 

Captcha-image
27 november 2016
Enkel adventsstake

Lys fra Nille, kongler fra KID.

Jeg er ikke glad i for mye "krims-krams" og liker å holde pynten enkel. Årets advendtsstake ser derfor slik ut. Jeg bruker en lysestake jeg kjøpte på Kremmerhuset i fjor, har i lilla lys og har lagt litt kongler i midten. En enkelt måte å pynte på og samtidig få litt natur inni stua. Et tips når det kommer til stearinlys er å sjekke om lysene faktisk er laget av 100% stearin. Mange er ikke det, og da brenner de mye fortere opp og drypper mer. Det er mindre miljøvennlig også. Nille er veldig gode på lys og har mange i 100% stearin.

Captcha-image
23 november 2016
Førjulskos

Kan kjøpes på Narvesen og Obs.

Jeg synes det er utrolig koseli å lese magasiner før jul. De er proppfull av julestemning og inspirasjon både til pynt og til julegaver. Her er KK Living og Bo Bedre som kan kjøpes på Narvesen og på Obs.

Det nye 67 grader har også kommet ut nå, og der tipser vi bloggerne om fine julegaver! :) Du finner det på City Nord.

Captcha-image
20 november 2016
La de firbeinte bli sett i mørket

Lys fås kjøpt på Clas Ohlson.

Nå som mørketia er over oss er det utrolig viktig å bruke refleks og lys. De firbente må jo også vises når man er ute å går i mørket. På Clas Ohlson fant jeg dette søte kjøttbeinlyset til Storm. Jeg valgte å ha lyset i grønt, fordi hun som jobbet der fortalte at det vises bedre enn hvitt lys.

 

 

Captcha-image
13 november 2016
Søndagssmoothie

Ingrdienser kan kjøpes på Obs.

Jeg elsker smoothie. Det er enkelt å lage, du får i deg masse frukt og bær, så smaker det supergodt i tillegg. Perfekt når man er litt småsulten eller etter trening. Jeg lager alltid smoothie på slump, men har alltid med blåbær og banan (for å få den søt). Denne smoothien består av en dæsj frosne blåbær, en dæsj frosne jordbær, vann, biola og en halv banan. Miks det sammen og topp det med litt bær og granola (hjemmelaget er best). Nam!

Captcha-image
6 november 2016
Granateple

Kjøpes på OBS.

Kanskje du skal prøve å spise litt granateple til uka? Granateplet er en av de sunneste fruktene i verden. Teknisk sett er det et bær, bestående av hundrevis av næringsrike frø pakket inn i et rødt, epleliknende skall.Og disse frøene inneholder flere helsemessig gunstige stoffer.

Granateple er:

1. Proppfull av viktige næringsstoffer.

2. Kraftig anti-inflammatorisk effekt

3. Granateple kan senke blodtrykket

4. Et nyttig verktøy for leddene dine pga betennelsesdempende egenskaper

5. Kan redusere risikoen for hjerte- og karsykdom

6. Godt for hukommelsen

7. Granateple er rikt på nitrater, som har en gunstig effekt på treningsprestasjonen vår.

 

Captcha-image
30 oktober 2016
Knallgode, sunne energikuler

Ingredienser kan kjøpes på OBS.

Disse energikulene er ikke bare sunne, men også kjempegode! Perfekt å ha når du kjenner at søtsuget kommer snikende. De holder i ca én uke i kjøleskapet.

Det du trenger er:

10 dadler

4 ss kokos eller raspolje

2 ss kakao

1 dl havregryn (lettkokte, eller stavmiks store)

1 ts vaniljepulver

1 klype havsalt

1 klype kanel

Kokos til å rulle kulene i

 Fremgangsmåte:

1. Legg gjerne dadlene i bløt i varmt vann en stund før du skal bruke dem. Tørk og finhakk dadlene.

2. Bland oljen med kakaopulver, vanilje, havsalt og kanel. Rør det godt sammen. Tilsett så havre og dadler og bland godt med en slikkepott.

3. Sett hele blandingen i kjøleskap i 15-20 minutter så den får satt seg litt. Ta så blandingen ut og rull små kuler mellom hendene. Dypp dem i revet kokos eller for eksmepel hakkede nøtter. Oppbevar kulene i en lufttett boks i kjøleskapet og de varer i minst en uke.

Oppskrift hentet fra godt.no

   
   
   
   
   
   
   
   
Captcha-image
23 oktober 2016
Neste 67 grader

Genser fra Urban. Lystavle fra Kremmerhuset. Puter fra Bolia. 

Gled dere til neste 67 grader som utgis den 9 november. Magasinet er akkurat sendt i trykk og det er proppfullt av rørende artikler, masse inspirasjon og fantastiske bilder. Her er en smakebit fra mine sider som handler om tips til julegaver. 

 

Captcha-image
16 oktober 2016
Vinterstrikk

Garn finner du på Nøste

Jeg må bare vise frem denne fine trønderkofta jeg fikk hos svigermor for noen år siden. Den er superfin og varmer veldig godt på kalde vinterdager. Om du vil prøve å strikke den så finner du garn på Nøste.

Captcha-image
9 oktober 2016
Lueproduksjon

Garn fra Nøste

Jeg måtte jo lage Skappellua i sitt originale garn, så jeg kjøpte inn garn i fine blåfargeri Sandnes minialpakka, myk og suri. Lua du ser til høyre er sånn Skappellua skal være, på den til venstre begynte jeg å bli fri for garn så da måtte jeg ha litt tykkere striper av det lyse garnet - jeg synes nesten den lua ble finest. Jeg har postet oppskriften på denne tidligere, men her kommer den på nytt:

Her er oppskrift på den originale Skappellua:

Denne luen kan du med hell strikke av restegarnet du sitter igjen med etter andre arbeider. Hvis du kjøper nytt garn for å lage luen holder det med 1 nøste Myk. 1 nøste Mini alpakka fra sandnesgarn og 1 nøste Suri til 2 luer.

Du trenger 1 rundpinne nr 6 (40 cm) og 5 rette ”strømpepinner”. (det gjør ingenting om strømpepinnene er i et mye lavere nr.  nr 3 eller 4 er helt greit.)

Legg opp 60 masker på rundpinne nr 6 (40 cm) i garnet MYK.

Strikk en strikkelengde rettstrikk. Snu og strikk 1 rettmaske og 1 vrangmaske annenhver gang ut pinnen. Snu og strikk rettmasker tilbake, men når du kommer til starten av pinnen går du over til å strikke rundt og rundt. Strikk videre 1 rettmaske og 1 vrangmaske en runde, deretter en hel runde rettmasker annenhver gang til du har 7 cm vrangbord.

Bytt garn til Mini og Suri og strikk en runde rett med disse to trådene sammen. Bytt tilbake til Myk og strikk en runde rett. Fortsett med dette til luen når ønsket lengde.

Felling:

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk 11 rettmasker så 2 masker sammen. 2 masker sammen så 11 rettmasker.2 masker sammen, 2 masker sammen så 11 rettmasker. Gjør dette hele veien rundt til starten av omgangen. De siste 2 maskene før startråden skal strikkes sammen. Strikk så en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk så 9 rettmasker så 2 sammen. 2 masker sammen så 9 rettmasker. 2 masker sammen, 2 masker sammen så 9 rettmasker.

Husk at du skal strikke annenhver omgang med garnet MYK og annenhver runde med garnet Mini og Suri.

Nå skal du sette hele arbeidet over på 4 pinner og strikke videre med den 5 pinnen.

Gjør som følger:

Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Gjenta til du har alle maskene satt over på 4 pinner. Strikk en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen, så 5 rettmasker,2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 5 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Så en runde rett.

Strikk 2 masker sammen, så 3 rettmasker, 2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 3 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Strikk en runde rettmasker. Ryk tråden i en ganske god lengde og trekk tråden gjennom alle maskene før du fester tråden til slutt på vrangen.

Captcha-image
2 oktober 2016
Høstuniformen

199,- fra H&M

I høst skal jeg bare pakke meg inn i store, gode strikkegensere. Denne fine varianten fant jeg på H&M og den er allerede en stor favortitt. Passer både til skinnskjørt, skinnbukse eller en jeans med høye hæler eller sneakers til :)

Captcha-image
25 september 2016
Søtpotetsuppe - perfekt høstmat

Ingredienser fra OBS

Suppe er perfekt høstmat - og denne søtpotetsuppen er en av mine favoritter. Den er kjapp å lage og passer perfekt å spise på hustrige høstdager. Her er oppskriften:

Ingredienser:

400 g søtpotet, i biter

200 g gulrøtter, i biter

1 boks kokosmelk (4 dl), fet type

2 sjalottløk, hakket

2 hvitløksfedd, hakket

2 ts revet frisk ingefær

ca. 1/2 rød chili, finhakket

3-4 ts rød currypasta

5 dl kylling- eller grønnsaksbuljong

1/2 lime, saften

Skrell søtpotet og gulrøtter og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk, chili og ingefær også, slik at du har alt klart før du setter i gang.

Ha 2 ss av kokosfettet (det øverste, faste laget i kokosmelkboksen) i en gryte og la det smelte. (Jeg anbefaler at du benytter ordinær kokosmelk for å få en best mulig smak på suppen. Dersom du likevel velger å benytte en lettutgave må du erstatte kokosfettet med en nøytral matolje.) Tilsett løken og la det frese et par minutter, og tilsett deretter hvitløk, chili og ingefær. La det frese med i ca. 1 minutt før du tilsetter currypasta. La det surre i ytterligere ett minutt og tilsett søtpotetene, gulrøtter, resten av kokosmelken, samt kraften/buljongen. La grønnsakene koke i 20-25 minutter, til de er møre og fine.

Mos grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender. Smak til med limesaft.

Om du ønsker litt crunch så er stekt chorizo perfekt tilbehør.

Oppskriften hentet jeg fra fantastiske Trines Matblogg.

 

 

Captcha-image
18 september 2016
Øve-strikking

Garn fra Nøste.

Etter at jeg strikket ferdig skjerfet mitt fant jeg ut at jeg måtte strikke noe som tar litt kortere tid og er mer gøy å lage. Jeg har derfor prøvd meg på Skappellua! Resultatet er langt fra perfekt, men det trenger det jo heller ikke være når man skal lære seg å strikke. Øvelse gjør mester (om noen år kanskje) og jeg merker framgang fra den ene lua til den andre. Jeg brukte ikke samme garn som i oppskriften fordi jeg ville bruke opp garnet jeg kjøpte til skjerfet, i tillegg så skal den originale lua være stripete, men dette er jo noe man velger helt selv.

For de som ønsker å begynne å strikke så avbefaler jeg å prøve å strikke denne lua. Den er høvelig enkel og er kjapp å strikke - jeg laget lue nr to på 3 kvelder.

Her er oppskrift på den originale Skappellua:

Denne luen kan du med hell strikke av restegarnet du sitter igjen med etter andre arbeider. Hvis du kjøper nytt garn for å lage luen holder det med 1 nøste Myk. 1 nøste Mini alpakka fra sandnesgarn og 1 nøste Suri til 2 luer.

Du trenger 1 rundpinne nr 6 (40 cm) og 5 rette ”strømpepinner”. (det gjør ingenting om strømpepinnene er i et mye lavere nr.  nr 3 eller 4 er helt greit.)

Legg opp 60 masker på rundpinne nr 6 (40 cm) i garnet MYK.

Strikk en strikkelengde rettstrikk. Snu og strikk 1 rettmaske og 1 vrangmaske annenhver gang ut pinnen. Snu og strikk rettmasker tilbake, men når du kommer til starten av pinnen går du over til å strikke rundt og rundt. Strikk videre 1 rettmaske og 1 vrangmaske en runde, deretter en hel runde rettmasker annenhver gang til du har 7 cm vrangbord.

Bytt garn til Mini og Suri og strikk en runde rett med disse to trådene sammen. Bytt tilbake til Myk og strikk en runde rett. Fortsett med dette til luen når ønsket lengde.

Felling:

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk 11 rettmasker så 2 masker sammen. 2 masker sammen så 11 rettmasker.2 masker sammen, 2 masker sammen så 11 rettmasker. Gjør dette hele veien rundt til starten av omgangen. De siste 2 maskene før startråden skal strikkes sammen. Strikk så en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen ved starten av runden. Strikk så 9 rettmasker så 2 sammen. 2 masker sammen så 9 rettmasker. 2 masker sammen, 2 masker sammen så 9 rettmasker.

Husk at du skal strikke annenhver omgang med garnet MYK og annenhver runde med garnet Mini og Suri.

Nå skal du sette hele arbeidet over på 4 pinner og strikke videre med den 5 pinnen.

Gjør som følger:

Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Strikk 2 masker sammen, så 7 rettmasker, 2 masker sammen. La pinnen henge og hent ny pinne. Gjenta til du har alle maskene satt over på 4 pinner. Strikk en runde rettmasker.

Strikk 2 masker sammen, så 5 rettmasker,2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 5 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Så en runde rett.

Strikk 2 masker sammen, så 3 rettmasker, 2 masker sammen. 2 masker sammen i begynnelsen av ny pinne, 3 rettmasker, 2 masker sammen i slutten av pinnen. Gjenta til starten av omgangen. Strikk en runde rettmasker. Ryk tråden i en ganske god lengde og trekk tråden gjennom alle maskene før du fester tråden til slutt på vrangen.

 

 

Captcha-image
11 september 2016
Smoothie Bowl

Ingredienser kan kjøpes på OBS

Ønsker du en god og sunn start på dagen må du pøve smoothie bowl! Det er super måte å få i seg litt deilige frukt og bær på, og du kan variere med det du liker best :)

I denne har jeg laget selve smoothien av biola med blåbær, frosne bringebær og blåbær og én banan. Miks dette sammen til du får ønsket konsistens og spe på med biola dersom den blir for tykk. Topp med solsikkekjerner, blåbær, bringebær, kokos og chiafrø. Så er det bare å nyyyte :)

Captcha-image
5 september 2016
Status på Chiliplante

Chilifrø kan fås på OBS

I vår sådde vi chilifrø i håp om å få mange egendyrkede chili i maten, og nå ca 5 måneder senere ser vi endelig resultater. En hærlig liten chili har vokst frem på den ene planten. Det skal egentlig ikke ta så lang tid før man får chili, men grunnen til den sene ankomsten er at vi pottet om planten alt for sent. Man bør egentlig potte om så tidlig som mulig for at planten skal vokse fort. I tillegg så hjelper det med litt gjødsel, da helst den typen som ikke er farlig å få i seg.

Men nå har det hvertfall kommet en fin liten chili, så gjenstår det å se hva den smaker :)

 

Captcha-image
28 august 2016
Prosjekt: Bli god til å strikke

Garn og pinner fra Nøste

I høst har jeg store planer på å bli en racer på strikking. I går kjøpte jeg meg garn på Nøste, og ved hjelp av youtube-videoer (hadde ikke tilgang på mamma der og da) så jeg hvordan man legger opp og strikker vrang, rettstrikking kan jeg heldigvis fra før. Jeg kjøpte et tykt garn (Drops Air) og pinner i størrelse 6 slik at strikkingen blir litt lettere. Jeg går forsiktig ut og starter med et enkelt skjerf i en superfin lys gråfarge. Jeg bruker ikke noe mønster, men la opp 120 masker og bare kjører på. Det skal blir deilig å ha på kalde vinterdager.

Captcha-image
21 august 2016
Klar for høst med skinnjakke fra H&M

Fra H&M, 399,-

Snart er det høst og det er min absolutte favorittårstid. Lufta er så frisk, fargene er så fine og man kommer i gang med rutiner igjen etter en lat sommer. Og noe av det beste er at klesbutikkene er stappfulle av masse fine høstklær. Jeg prøver å bygge opp en basegarderobe slik at jeg "alltid" har det jeg trenger, uansett anledning. En av tingene som hører til i en basegarderobe er skinnjakka. Skinnjakka er superfin til høsten og kan kombineres med deilig myk strikk og store skjerf. Jeg fant denne fine i imitert skinn hos H&M, og den skal brukes flittig i høst.

 

 

 

 

 

Captcha-image
14 august 2016
Ansiksskrubb fra Korres

Fra Vita.

En enkel måte å få mer glød, glattere hud og fjerne døde hudceller i ansiktet er å eksfoliere den. Dette bør man gjøre èn gang i uken. Det finnes mange ulike sorter på markedet med ulik grovhetsgrad. Jeg har falt for  denne skrubben fra Korres fordi den har passelig mengde og størrelse på skrubbekornene. I tillegg så lukter den kjempegodt. Det er særlig lurt å skrubbe huden nå som sommeren er på hell og brun sommerhud blir hvit igjen.

Korres bruker (som tidligere nevnt) naturlige og rene produkter som er milde mot huden. Korres lager produkter som for miljøet - derfor er emballasjen 99% resirkulerbar og produktene er designet slik at de lett kan tas fra hverandre og resirkuleres.

Apropo dét - Her kommer ukens miljøtips:

1. Selge eller gi bort ting du ikke trenger

2. Levere tekstiler, metall- , glass- og farlig avfall til miljøstasjoner

3. Bruk luktesansen før du kaster mat – unngå å kaste unødvendig, bruk restemat.

4. Si nei til uønsket reklame

5. Husk at klær og leker kan gå i arv

 

Captcha-image
7 august 2016
En grønnere hverdag

Blader kan kjøpes på Narvesen.

Infinitum drifter pantesystemet for gjenvinnbare drikkevarebokser og plastflasker med pantemerke. De har også et utrolig bra magasin med masse nyttig lesing om miljø. Slagordet deres er "gjør noe lite for noe stort", og dette er veldig sant. Viss alle kan gjøre bittesmå endringer i hverdagen for å bli litt mer miljøvennlig, vil dette til sammen kunne gjøre en stor forskjell.

Jeg tenkte derfor at jeg fremover skal gi små tips for hvordan man kan bli mer miljøvennlig - og kanskje også spare noen kroner på strøm ect.

5 tips for å bli litt mer miljøvennlig:

- Ikke la vannet renne når du pusser tennene.

- Sortér søppel! Det er så utrolig lite som skal til. Folk har f. eks. mye plastsøppel - sortér dette i en egen pose og ikke kast det i restavfall. Husk å rengjøre emballasje i kaldt vann, dersom man vasker det i varm vann er det like ille som å kaste i restavfall. 

- Ta ut kontaktene til apparater som ikke er i bruk. Har du kontakten til en lampe i, så bruker den like mye strøm avslått som når den er på.

- Bruk tepper - på et tregulv kan tepper senke energiforbruket med 4 - 6 %

- Fyll fryseren - en full fryseboks brukes mindre energi enn en tom.

Captcha-image
31 juli 2016
Planter til pynt og bedre inneklima

Planter kan kjøpes på Blomsterpian og OBS.

Grønne planter pynter alltid opp og gir liv i hjemmet. Jeg syns de fineste plantene er de uten blomster, og jeg liker de best i terracottapotter eller andre enkle varianter. På Obs og Blomsterpian finner du kjempemange fine planter og krukker.

Forskning viser i tillegg at grønne planter kan fungere som luftrensere og gir et bedre inneklima, og det er jo ikke så værst bare det! 

Captcha-image
23 juli 2016
Blomster til helga

Nelliker fra Obs.

Til helgen er det alltid fint å pynte opp med litt friske blomster. Både OBS og Blomsterpian har alltid et godt utvalg av kjempefine blomster til en billig penge. Blomster tilfører farge og liv til hjemmet, og jo flere jo bedre sier jeg. Ha en super helg i finværet!

Captcha-image
13 juli 2016
Sommerens fineste sandal

Indiska

...finner du hos Indiska! Disse er superfreshe å bruke både til hverdags og fest, og gir et avslappet og kult uttrykk. De kan brukes til alt fra jeans til kjole. Det finnes mange varianter av denne typen sandal, men jeg liker detaljen med hvit såle på denne. Så får vi bare håpet at været blir såpass bra at de kan brukes... ;) 

Captcha-image
5 juli 2016
Fat fra Bolia

Fra Bolia (det er et gavekort som ligger oppå)

Bolia har salg frem til 10. juni men mange kjempefine ting til gode priser. Jeg fant dette superfine fatet som jeg skal bruke til å pynte opp kjøkkenbordet mitt!

Captcha-image
29 juni 2016
Treningsklær fra H&m
trening, tur, klær

Foto: Marthe Mølstre. Klær fra H&M, Drikkeflaske fra XXL

Er det noe jeg synes er morsomt å kjøpe så er det freshe treningsklær. Nesten alt jeg eier av treningsklær er kjøpt på H&M. Tightsene er superbehagelige med høyt liv og de holder veldig godt vask etter vask. Du får de i både ensfarget og med mønster. De har også mange fine overdeler med ulike farger og passform. Prisene er også veldig fine, du får en tights til rundt 200-lappen og t-skjorte for det samme.

Kailan - 3 juli 2016
First off I would like to say excellent blog! I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I’ve had difficulty clearing my thoughts in getting my thoughts out. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually lost just trying to figure out how to begin. Any remodmencations or tips? Many thanks!
Captcha-image
21 juni 2016
Ferietid

Hatt og skjørt fra H&M

Snart reiser jeg på en real sydenferie og det er derfor litt av hvert man må ha med seg i kofferten. En hatt er super å ha når man soler seg, da beskyttes huden i ansikt og hodebunn og man blir ikke fullt så varm i toppen. Jeg fant denne fine på H&M til 129,- Jeg fant også dette fine og sommerlige skjørtet til 199,- 

Nå kan ferien bare komme! 

Destrie - 3 juli 2016
Oh that is such a funny story. I do2&;8n17#t do well with insects, I think I would have fainted on the spot! This gift round up has so many sweet ideas. Thank you for sharing it with us.
Captcha-image
13 juni 2016
Få tykkere bryn og lengre vipper med Castorolje
vipper castorolje økologisk skjønnhet

Castorolje kjøpes på Life.

Jeg er stor tilhenger av tykke bryn og lange vipper, men har dessverre ikke fått så mye som jeg skulle ønske fra naturens side. Så da jeg leste om en "mirakelolje" som skulle gjøre øyenbrynene flydigere og vippene lengre, måtte jeg bare teste dette. Jeg fant Castoroljen på Life, og har brukt den i litt over to uker. Og det viser seg at den virker! Jeg ser størst forskjell på brynene, men vippene har også blitt pittelitt lengre. Jeg påfører det med en q-tips hver kveld og lar det være på over natten. Oljen er i tillegg økologisk og koster 130,- om jeg husker riktig.

Det er faktisk gjort en uhøytidelig test der de har sammenlignet castorolje med andre vippeserum og det var castoroljen kom ut som best i test med en vekst på 25%.

 

Julie - 14 juni 2016
Æ lika tipsan dine! :)
Julie - 14 juni 2016
Æ lika tipsan dine! :)
Julie - 14 juni 2016
Æ lika tipsan dine! :)
Silje - 17 juni 2016
Endelig! Brynserum som er snill mot huden! Sist jeg prøvde noe sånt ble det sår. Det skal herved shoppes i helga! Takk for tips!
Captcha-image
6 juni 2016
Oppskrift på grønn smoothie
smoothie, grønn, oppskrift

Sunt og godt. Ingredienser kjøpes på Obs. Sugerør fra Kremmerhuset.

Du trenger (2 porsjoner):

1 banan

1 avokado

5 kuler frossen spinat

Saften fra 1/2 lime

3 cm ingefær

Ønsket mengde vann

Ha alle ingrediensene i en blender og miks sammen til det er en jevn og fin konsistens. Om du synes smoothien er for tykk sper du på med litt vann. 

Smoothie er en kjempegod og enkel måte å få i seg litt mer frukt og grønt på. Det er supert å drikke etter trening, til frokost/kvelds eller ta med  seg på jobb eller skole. 

Captcha-image
29 mai 2016
Oppskrift på gulrotsuppe
Gulrotsuppe oppskrift mat

Ingredienser til gulrotsuppe kan kjøpes på Obs, servietter fra H&M

I forrige bloggpost skrev jeg om gulrøtter på flaske. Denne gangen skal jeg tipse om en av de beste suppene jeg vet om, nemlig gulrotsuppe. Den er kjempeenkel å lage og smaker supergodt.

Det du trenger er:- 8-9 gulrøtter

- 1 løk

- 2 fedd hvitløk

- 1-2 cm ingefær (revet)

- 12 dl brønnsaksbuljong

- 10 dråper tabasco

- Creme fraiche

- Salt og pepper

Kutt opp gulrøtter og løk, og rasp ingefær. La gulrøtterne og løken frese litt i en gryte med olje, før du har i ingefæren. Fres  litt til, så tilsetter du grønnsaksbuljongen. La dette småkoke til gulrøtterne er møre (ca. 10 min). Bruk stavmikser eller blender for å mose ingrediensene til en jevn konsistens. Ha i tabasco og smak til med salt og pepper. Jeg liker å ha i creme fraice etter at suppen er på tallerkenen, så kan man bestemme selv hvor mye man vil ha i.

Smaker veldig godt med grovbrød med smør eller ostegratinerte tortillalefser.

Captcha-image
20 mai 2016
Gulrotjuice
Gulrotjuice gulrot økologisk helios

Kjøpes på Life.

Her er mitt tips til de som ikke får i seg nok grønnsaker. Kjøp en grønnsaksjuice fra Helios. De har mange ulike sorter og smaker, men jeg valgte denne med Gulrøtter. Den består av 98% økologiske gulrøtter. De resterende 2% er surhetsregulerende middel. Dette er ikke en søt juice, så de som foventer seg det blir nok skuffet. Den smaker ekte gulrøtter, og det er jo kjempegodt! Jeg tar den som en liten shot om morgenen. Man kan jo selvsagt også lage sin egen juice om man har en juicer, og da er det bare å ha i masse gulrøtter (gjerne økologiske) og kanskje litt sitron og ingrfær? :) Nam :)

Captcha-image
16 mai 2016
Nytt magasin!

Du finner det på City Nord.

Endelig har den nyeste utgaven av sentermagasinet 67 ° kommet. Jeg synes alltid det er like nervepirrende dagene før, siden det er jeg som har ansvaret for utformingen av det (jeg jobber jo som grafisk designer i Whitefox). Men det er veldig godt å ha det for hånden. Magasinet er smekkfullt av fantastiske bilder tatt av blant annet Nadia Norskott, Karoline O.A. Pettersen og Marthe Mølstre. Vi har også den superdyktige jorunalisten Inger Ellen Orvin med på laget. Hun lager alltid kjempegode saker. I denne utgaven kan du lese om Sophie Elise Isachsen, lederen av Serviceteamet på City Nord, Torill Kvig, og de nye butikksjefene. Det er selvsagt sider fra senterbloggerne med, samt en introduksjon av vår NYE SENTERBLOGGER Birgitte. Birgitte er en supertalentfull jente, som jeg garanterer vil komme med lekre bilder og mye inspirasjon. Ta med deg et eksemplar av magasinet neste gang du er innom City Nord :)

Du kan lese nettversjonen av magasinet her.

 

Captcha-image
7 mai 2016
Fine rammer

Fra TGR

Jeg fant disse fine rammene hos TGR. De er veldig rimelige, kostet 30,- og 20,- i tillegg så har de så kule motiv at man trenger jo ikke ha noen andre bilder i dem. Kupp! De finnes i flere størrelser og med andre motiv også.

Captcha-image
2 mai 2016
Blomsterpotte fra Kremmerhuset

Fra kremmerhuset. 

Før kjøpte jeg kun hvite krukker til plantene mine, men med hvite vegger i stua blir dette fort litt kjedelig. Denne krukka fra Kremmerhuset er superfin og har et hjemmekoselig og lunt uttrykk. 

Captcha-image
24 april 2016
Korres shampo og balsam
skjønnhet, shampo, balsam, korres

Fra Vita.

Jeg har nylig prøvd shampo og balsam fra Korres. Jeg er så langt kjempefornøyd så tenkte å tipse om produktene her. Håret ble lett og fint, i tillegg lukter produktene kjempegodt. Jeg prøvde shampo for tynt hår som gir volum. Denne er basert på risprotein som øker hårets elastisitet og tetthet , og tilfører naturlig volum .

Korres har naturlige og rene produkter som er milde mot huden. Korres ønsker å lage produkter som er bra for huden, men også for miljøet - derfor er emballasjen 99% resirkulerbar og produktene er designet slik at de lett kan tas fra hverandre og resirkuleres.

Korres shampo og balsam er uten mineralolje, parabener og silikoner. De tester heller ikke på dyr.

Captcha-image
14 april 2016
Oppskrift på granola

Frø, nøttes og bær kjøpes på Coop Obs! Hypermarked

Her kommer oppskrift på deilig, hjemmelaget granola. Når du lager granoalen selv har du full kontroll på innholdet - mange av granolaenetypene du kjøper ferdig i butikk er nemlig proppfull av sukker. Denne har holdbarhet på ca 1 måned. 

Innhold

250 g havregryn

50 g sesamfrø

50 g solsikkefrø

50 g hasselnøtter

50 g valnøtter

50 g mandler

1 ss smør

1 dl appelsinjuice

1 ss honning

1 ts sukker

2 klyper maldon salt

Slik gjør du

Sett ovnen på ca 140 grader med over- og undervarme. Hakk opp nøttene og bland sammen med kornene. Ha smør, sukker, honning og juice i en kjele og varm opp til smøret er smeltet og sukkeret løst opp. Hell over den tørre blandingen. Rør godt sammen og ha over på et stekebrett dekt med bakepapir. Fordel jevnt utover. Dette skal stekes i ca 50 min. Hvert 10 min må du røre godt i blandingen slik at den blir jevnt stekt og ikke brent. Pass ekstra godt på slutten av steketiden slik at granoalen ikke blir brent.

Spises med gresk yougurt, blåbær og en dæsj honning. Mmmmmmm!

 

Oppskrift hentet fra Trines Matblogg.

 

Captcha-image
10 april 2016
Nytt hjem til granolaen

Glasskrukke fra Kähler kan kjøpes på Karisma.

Jeg fant denne fine glasskrukka for å ha granolaen min oppi. Frokosten blir enda lettere å få i seg når den kommer fra noe så fint. Oppskrift på granola kommer i neste innlegg. Mmmmmm :):)

Captcha-image
3 april 2016
Vær bevisst

Krem fra HM Conscious, 99,-

Jeg ble tipset av en venninne om en herlig nyhet hos H&M. De har kommet med en helt ny skjønnhetsproduktserie laget av sertifisert økologiske ingredienser*. Den består av alt fra tørrsjampo til aluminiumsfrie deodoranter. Emballasjen kan også resirkuleres (plastbeholderne er laget av resirkulert plast). 

Jeg kjøpte denne kremen. Lukten av den gir meg en skikkelig deilig spa-følelse og den gjør huden myk og fresh.

*At et produkt er økologisk kan bety så mangt. I dette tilfellet betyr det Ecocert-godkjent med økologisk sertifisering fra et internasjonalt anerkjent og uavhengig organ. Ecocert-stempelet betyr at produktene er av aller høyeste standard, at minst 95% av produktene består av naturlige ingredienser og at minst 10% av det totale antallet ingredienser kommer fra økologisk landbruk. (kilde: hm.com) .

Jessalyn - 3 juli 2016
C’est très réussi ce mélange de couleurs des plus coasrnttants. Je craque pour ton manteau blanc qui te fait une très jolie silhouette. Bises
Captcha-image
28 mars 2016
Oppskrift på spinatsuppe
Spinatsuppe, suppe, mat

Ingredienser kan kjøpes på Coop Obs! Hypermarked, Fjøl fra H&M, Gryte fra La Cuisine kan kjøpes på Karisma.

Etter en påske med litt for mye billig smågodt og vin synes jeg det er godt å spise ordentlig og næringsrik mat igjen. Spinatsuppe er ofte en gjenganger når jeg ønsker å føle meg litt ekstra sunn. Det er kjempeenkelt å lage og smaker i tillegg supergodt. 

Spinat er kongen blant bladgrønnsaker når det gjelder næringsinnhold. Spinat er rik på  jern, kalsium, kalium og magnesium. Den har også en del vitamin C, og er en bra kilde til folat, vitamin K og vitamin A. Spinat inneholder derfor næring som er viktig for synet, huden, fosterutvikling, skjelett og for muskelsammentrekning, og er absolutt noe vi bør spise mer av. 

Dette trenger du (ca. 4 porsjoner):

1 stk løk

1 ss olivenolje

300 g frossen spinat

8 dl vann

2 stk grønnsakbuljong (terning)

1 dl crème fraîche orginal

salt

pepper

Slik gjør du:

Fres hakket løk i olivenolje i noen minutt (jeg hadde ikke "vanlig" løk tilgjengelig så brukte to sjarlottløk i stedet). Ha i spinaten og la det surre litt til. Deretter har du i vannet og buljongterningene. La dette koke i ca 5 minutter. Ha i crème fraîchen og kjør suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker å mer mat i suppa, kan du hardkoke egg (ved siden av) som du har i suppa til slutt. Det er også godt med grovt brød med smør ved siden av. Grytene fra La Cuisine er forresten helt gull å lage suppe i.

Bon appétit!

(kilder: kk.no og matprat)

 

Captcha-image
22 mars 2016
God påske!

Påskeegg fra Nille.

Endelig er påsken her og man kan ta seg en velfortjent ferie med god samvittighet. I påsken er det jo tradisjon å ta inn seljekvister og pynte de med malte påskeegg. Jeg dro til skogs og knakk meg noen grener, så pyntet jeg dem med disse fine eggene fra Nille. 

Ha en fantastisk fin påske! 

Captcha-image
20 mars 2016
Sunnhetsdrikk

Sunt og godt! Ingredienser kan kan kjøpes på Coop Obs! Hypermarked. Glass fra Åhlens.

Min anbefaling for varm drikke i påska er definitivt hjemmelaget ingefærte. Ingefærte må være en av de beste teene jeg har smakt, og når jeg lager det selv har jeg full kontroll på ingrediensene. Denne teen er uten skumle tilsetningsstoffer og har mange helsefordeler.

Den består av:

ca 3 cm ingefær

1 halv, liten sitron

1 dæsj honning

Slik gjør du:

Fjern skallet på ingefæren og del i små biter/rasp. Fyll en kjele med ca 2-3 dl vann og ha ingefæren i. La dette småkoke i ca 7 minutter. Den blir sterkere jo lengre du har den i. Ha i saften fra en halv sitron og litt honning oppi og la det trekke i noen minutter. Så siler du teen over i en kopp så du ikke får med alle ingefærbitene. Ha i en sitronskive til slutt og nyt en deilig, supersunn te! 

Ingefærens helsefordeler:

- Kan gjøre deg mindre støl etter trening.

- Mange studier har vist at ingefær kan hjelpe mot ulike former kvalme.

- Ingefær er blant maten som øker kroppstemperaturen din på lik linje med chili, kanel, sennep og eddik, og dermed kan øke forbreninngen din. 

- Ingefærrot setter fart på blodsirkulasjonen.

- Ingefær  kan hjelpe kroppen med å rense kroppen, samt dempe forkjølelsesplager når du først har blitt smittet.

- Ingefær reduserer gass i fordøyelsessystemet.

- Ingefær har i tillegg en mild vanndrivende effekt.

(Kilde: https://www.kk.no/livsstil/den-perfekte-drikken-til-frokost-20573)Sitronens helsefordeler:

- Forebygger forkjølelse.

- Den balanserer pHen i kroppen.

- Demper sultfølelsen.

- Hjelper til med fordøyelsen.Sitron kvitter seg med unødige stoffer og stimulerer galleproduksjon. Den reduserer forstoppelse og magesyre.

- Den er vanndrivende, noe som er bra for å rense kroppen og bli kvitt avfallsstoffer.

- Vitamin C reduserer rynker.

(Kilde: http://veientilhelse.no/er-det-sunt-drikke-varmt-vann-med-sitron-om-morgenen/)

 

 

 

 

Captcha-image
13 mars 2016
Lag din egen økologiske kjøkkenhage

Økologiske frø fra TGR

I år skal vi prøve oss på vår egen økologiske kjøkkenhage. Jeg har kjøpt inn frø for å dyrke chili, basilikum, gressløk og karse (denne er mest bare for gøy siden frøene spirer så fort). Det er første gang vi gjør dette, så litt prøving og feiling på man regne med.

Chilien skal egentlig sås i februar, men vi satser på at det går bra å være litt sent ute. Chili sås først i en mindre krukke, så potter du om etterhvert som den vokser seg større. Fruktene skal begynne å komme i juni engang, men med været som er i Bodø kan det jo bli spennende å se. Chilien er nemlig glad i varme forhold.

Basilikum fås kjøpt i butikk, men det er ofte veldig dyrt, så hvorfor ikke bare de selv? Basilikum er en av de få urtene som ikke skal settes ut når være blir varmere, fordi de er veldig sensitiv for vær og vind.

Gressløk er en "idiotsikker" plante som det skal mye til for å ta livet av. Når det begynner å bli litt varmere vær kan de plantes ute.

Karsen har jeg sådd på våt bomull i en lite glass. Karse vokser veldig fort så det er morsomt å følge med på utviklingen. Karse kan du ha i saltater eller oppå pålegg.

Vi krysser fingrene for at plantene vokser seg stor og sterk, så skal jeg komme med en oppdatering :)

 

 

 

Captcha-image
7 mars 2016
Ting jeg liker

Fra H&M Home

Fine kjøkkenhåndklær kan gjøre kjøkkenet hakket friskere. H&M har inne en "grønn" kolleksjon nå med mange superfine ting til både kjøkkenet og stue. Jeg falt for denne lekre saken. Den er både fin og har et viktig budskap. 

Captcha-image
28 februar 2016
Bananas!

Kopp fra H&M

Denne smekre koppen fant jeg på H&M Home. Den er vel egentlig en tekopp, men passer også perfekt til kaffe dersom du ønsker å få i deg store mengder kaffe på kort tid ;) Koster 49,- om jeg husker riktig.

Captcha-image
28 februar 2016
Sengetøy

Sengetøy fra H&M home, lampe fra Clas Ohlson

Noe av det H&M home er skikkelig gode på er fint sengetøy til en billig penge. Disse er kjempelett å legge på og holder seg fine vask etter vask. Neste på ønskelista er sengetøy i lin.. :)

Captcha-image
20 februar 2016
Grønn glede

Blomser og planter kan kjøpes på Blomsterpian eller Coop Obs Hyper.

Jeg synes det er superfint å ha små krukker med planter i vinduskarmen på kjøkkenet. Snart skal det også sås chili- og gressløkfrø som kan få vokse seg store og gode.

Captcha-image
20 februar 2016
Eukalyptus

Krukke kan kjøpes på Karisma eller Tilbords. Blomser og planter kan kjøpes på Blomsterpian eller Coop Obs Hyper.

Man trenger ikke alltid å kjøpe blomster, grønne planter er også superfreshe! Her har jeg kjøpt en kvast med Eukalyptus. Veldig dekorativt og lukter kjempegodt :)

Captcha-image
15 februar 2016
Blåbærlekkerbisk

Glass fra Åhlens, sugerør  fra Kremmerhuset.

Hærlig og enkel smoothie som lages av blåbær, yogurt naturell og banan, toppes med granola.

Nam!

Captcha-image
13 februar 2016
Hjemmelagde knekkebrød

Sunt og kjempegodt knekkebrød! Korn og syltetøy kan kjøpes på Coop Obs.

Her kommer oppskrift på deilige hjemmelagde knekkebrød! Disse er veldig enkel og lages nesten på 1-2-3. Dette trenger du:

4 dl grov sammalt hvete

4 dl store havregryn

2 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø

1 dl sesamfrø

1/2-1 ts salt

1 ts honning

Sett ovnen på varmluft, 160 grader.

Bland alle ingrediensene til de får en grøtaktig konsistens. Har røra utover tre stekebrett. Fordel jevt over i den tykkelsen du ønsker.

Ha knekkebrødene i ovnen i 10 minutter. Ta de ut og bruk en pizzaskjærer til å lage ruter i den formen du vil ha.

Sett deretter inn knekkebrødene igjen. Nå skal de steke i ca 60 min til. Bytt plass på stekebrettene hvert 20 minutt for at knekkebrødene stekes jevnt. Pass på på slutten av steketiden at de ikke blir brent. Avkjøles på rist.

(Oppskrift hentet fra Trines Matblogg, men jeg har sløyfet nøtter og honning for å spare tid).

Captcha-image
7 februar 2016
Krukke

Krukke fra Kremmerhuset 99,-

Jeg har lenge lett ett en krukke som var høy nok til å ha Aloe Vera planten min i uten at stengene henger. Jeg snublet over denne på Kremmerhuset, og den er som skapt for oppdraget. Den finnes også i en mindre variant.

Captcha-image
30 januar 2016
Ny veskefavoritt

Fra H&M

Jeg fant denne lekkerbisken hos H&M. Den er perfekt å ta med seg på en bytur og rommer bra så du får plass til det mest nødvendige pluss litt ekstra :) Koster 199,-

Captcha-image
24 januar 2016
Glød til vintergusten hud

YSL foundation og Touche Eclat fra Fredrik & Louisa, leppestift fra H&M.

Som nevn i tidligere innlegg trenger huden litt ekstra pleie vinterstid. Huden bli fort litt gusten og grå og jeg liker derfor å jukse på meg litt glød for å ikke se fullt så sliten ut. Denne foundationen fra YSL er min store favoritt, den dekker godt og gir en strålende glød uten å føles tung på huden. Har du en primer under sitter den ekstra godt og lenge. 

For å lysne litt opp, både her og der, bruker jeg YSL Touche Eclat. Denne legger jeg øverst på kinnbenet, i øyekrok og under øyenbrynet. Den får deg til å se uthvilt og fresh ut.

For en ekstra prikk over i´en er det fint å knæsje på med litt røde lepper. Med disse produktene kan iskald og grå vinterhud bare gå og legge seg.

 

Captcha-image
17 januar 2016
Supersmoothie

Frukt og grønt kan kjøpes på Coop Obs, Glass fra Åhlens, sugerør fra Kremmerhuset, Costume kan kjøpes på Narvesen og Coop Obs.

Her kommer min anbefaling for en sunn start på uka! Denne smoothien er proppfull av C-vitamin, antioksidanter og fiber.

Det du trenger er:

- Et grønt eple

- 2 cm ingefær

- En kiwi

- En neve Baby leaf

- Saften fra en halv sitron

- Isbiter

- Litt vann

Kutt opp eplet og kiwien, rasp ingefæren og bland alle ingrediensene i en blender. La den kjøre noen minutter (Denne kan også lages i en Juicer, men da går du glipp av de gode fibrene). 

Drikkes med en gang og kan kurere en hver blåmandag ;)

Captcha-image
16 januar 2016
Bokstavsmykke

Smykke fra Presis Ur & Gull, 249,-

Jeg har lenge lett etter et smykke med bokstav på, og denne lekkerbisken ble jeg tipset om av noen venninner. Det er veldig enkelt og fint, og kan brukes til de fleste anledninger. De finnes i både sølv og gullfarge. Jeg falt for varianten i gull. Rimelig er det også!

Captcha-image
10 januar 2016
Redning for vintertørr hud

Ansiktsolje fra Kicks.

Når graderstokken bikker under 0 kan man fort bli litt stram og tørr i maska (les: ansiktet). Redningen for meg er derfor en mykgjørende ansiktsolje fra Origins. Den har en lett tekstur som trenger raskt inn i huden og inneholder argan, søt mandel, solsikke, rose og bringebæroljer. Den gir masse fuktighet og gir en mykere og mer ungdommelig hud.

Slik brukes det: Rens huden din godt (Jeg bruker en rens fra Origins), påfør et par dråper olje i ansiktet og fordel det jevt. Til slutt har du på ansiktskrem (Jeg bruker en krem fra Origins). Kan brukes både morgen og kveld. 

Det er ikke sikkert denne passer for alle, så hør med de ansatte hva som passer for din hud.

Captcha-image
2 januar 2016
H&M i ny drakt

Krem fra H&M 99,- Neglelakk fra H&M 49,-

H&M har fått ny emballasje på produktene sine, og jeg sier TOMMEL OPP for det. De har blant annet fått en rekke kremer, dusjkremer og skrubber ala den du ser her i både sort, hvitt og rosa. De gir masse fukt og gjøre tørre vinterhender myke og fine. Akkurat denne varianten lukter bittelitt mann, så dersom du er mer glad i blomsterlukt bør du kanskje gå for den rosa varianten. De er perfekte å gi i gave og gjør et hvert bad hakket kulere.

Jeg er også veldig positivt overrasket over neglelakkene. Ikke bare er de fine å se på, de sitter i flere dager (dersom du gjør litt forarbeid på neglen) og de kommer i veeldig mange deilige farger.

Captcha-image
27 desember 2015
Tid for å tenne lys

Lysestake fra Kremmerhuset.

På vinterstid er det ekstra koselig å tenne stearinlys. Jeg har lagt min elsk på denne lysestaken kjøpte jeg på Kremmerhuset for noen måneder siden. Den er så enkel og fin og gjør ikke for mye ut av seg. Siden det er fire stearinlys så passer den perfekt som adventstake også.

Captcha-image
27 desember 2015
God jul

Genser fra H&M.

Endelig er jula her og dagene er lange og late. En hel uke fylt med masse søvn, god mat, goderi og familiekos.

Jeg er glad i julegensere og har to stykk min svigefar har kjøpt i England. I år ville jeg også ha en variant som kan brukes utenfor julesesongen. Jeg kjøpte derfor denne på H&M. Den holder deg varm gjennom kjølige vinterdager og har en deilig rød farge.

Har en riktig god jul! :)

Captcha-image
20 desember 2015
Lukten av jul

Svibel fra Coop Obs! Hypermarked. Kopper fra Løwini.

Det er få ting som gir meg så mye julestemning som lukten av Svibel. Ikka bare lukter de godt, men de er veldig dekorative og søte både før og etter de har sprunget ut. Disse kjøpte jeg på Obsen. De har i ulike størrelser, men jeg valgte disse små som passer perfekt i Arne Jacobsen bokstavkoppene.

Tips: Dersom du setter Svibelen kjølig om nettene forlenger du blomstreingstiden. Skal vannes sparsomt. 

Captcha-image
13 desember 2015
Helgefrokost

Costume fra Narvesen, glass og bordbrikke fra Åhlens, fjøl fra H&M Home.

Et av ukas høydepunkt er helgefrokosten der jeg kan bruke lang til på å lese aviser og magasiner. Appelsinjuice og yoghurt med granola gjør morgenstunden komplett.

Jeg har nylig fått en forkjærlighet for tykke solide hverdagsglass og denne varianten fra Åhlens er er begynnelsen på en, forhåpentligvis stor, samling. De er veldig fine og gjør en hver drikk til et fryd for øyet. Bordbrikkene kommer også fra Åhlens og er kjempefin å dekke bord med dersom du har et hvitt eller sort kjøkkenbord. Fjøla fra H&M er liten og nett og kan brukes til både skjæring og servering.

Captcha-image
7 desember 2015
Pakkorama

Hyssing og til/fra lapp fra Panduro. Gråpapir fra Coop Obs! Hypermarked.

Endelig er det tid for julegaver! Jeg synes noe av det koseligste i førjulstiden er å pakke inn gavene og bruker gjerne litt tid på dette. Kjøper du blanke til/fra lapper kan du selv dekorere dem med klistremerker eller en liten rosett. Disse fra Panduro finnes både i hvit, sort og gråpapir.

Gråpapir er superfint å bruke til innpakning. Kombinerer man det med en brun hyssing får man en litt "gammeldags jul" følelse. Det er også fint å bruke rødt silkebånd. I tillegg kan man for eksempel dekorere med grankvister, julekuler eller andre julete ting.

Captcha-image
1 desember 2015
Til julebaksten

Forkle fra H&M Home, 99,-

Nå er det snart jul og mange kaker skal bakes og julebrød skal lages. Da kan det være lurt å ha et forkle til å beskytte klærne. Vanligvis har jeg brukt et forkle søstreren min lagde i Kunst & Håndverktimene på 80-tallet, men i år skal den får hvile for jeg har kjøpt meg denne lekre saken fra H&M Home.

Captcha-image
1 desember 2015
Nattbordslampe

Lampe fra Clas Ohlson 249,- Finnes i både hvit og sort.

Vi har nylig pusset opp soverommet og trengte derfor nye nattbordslamper. Jeg er veldig glad i dansk design, og Arne Jacobsen er blant favorittene. Men som den fornuftige nordlendingen jeg er var ikke det er helt innafor å bruke et firesifretbeløp på en lampe. Da passer det jo helt perfekt med denne versjonen fra Clas Ohlson. De finnes i både hvit og sort.

Captcha-image
1 desember 2015
Hei!

Foto: Nadia Norskott.

Og velkommen til min splitter nye blogg! På denne bloggen skal jeg prøve å vise frem ting jeg liker og ting synes er fint, og ting du selvsagt får tak i på City Nord. Dere vil få se en blanding av interiør, klær og annet krims-krams. Under kan du lese intervjuet som stod i siste utgave av 67 grader, håper dere vil følge med!

Vi introduserer vår nye senterblogger, Lene Vikjord. Med bakgrunn som grafisk designer skal hun inspirere med temaet natur, og det favner jo så mangt. Bloggen skal omhandle alt fra kaffebønner, til herlig strikk, mote, eller friluft, alt med et grafisk touch.

Lene Vikjord (27) blir fra desember fast senterblogger sammen med Julie Embrå. Vi kan vente oss en hverdagsblogg full av farger, former, inspirerende småtips og kule design-duppeditter.

 – Jeg gleder meg masse til å finne fine, inspirerende ting å ta bilder av. Dette er en helt ny utfordring for meg, og blir det perfekte høstpusleriet nå når kveldene blir lengre og vi nærmer oss jul, sier Lene. Hun er bodøjente på sin hals, født og oppvokst i byen, og flyttet i fjor hjem etter å ha studert Reklame og merkebygging på Markedshøyskolen i Oslo, og Grafisk design på Norges Kreative Høyskole. – Det var ikke tvil, jeg ville hjem til Bodø, sier Lene, som synes det er utrolig mye spennende som skjer.

Lene var så heldig å finne drømmejobben hos Whitefox i fjorsommer, og nå har jeg nylig kjøpt leilighet sammen med samboeren min, Thomas.  

 Som senterblogger vil hun bli godt kjent med butikkene, og  det kommer til å bli skikkelig morsomt, tror Lene. 

 Som ansatt i Whitefox har Lene mye erfaring med portalen hun skal bruke som blogger. At hun i tillegg kjenner nettsiden til City Nord inn og ut, vil gjøre jobben enklere rent teknisk. 

– Bloggen vil nok gå seg til etter hvert som jeg kommer inn i denne nye rollen. Jeg kommer til å ta utgangspunkt i  hverdagslige ting som klær, planter, mat og interiør. Trening, turer i nær-området, helse og velvære er også spennende temaer Lene gjerne deler.

– Ennå har jeg ikke noe spesielt favoritt-tema. Men jeg kommer til å fokusere på fine teksturer og kombinasjoner når jeg skal ta bilder.  Jeg veldig glad i grafiske mønstre og kule design duppeditter, og liker rene linjer og lyse farger, sier Lene. 

Det betyr at vi som skal lese bloggen, kan glede oss til masse inspirasjon. Og best av alt: Vi finner det vi trenger der bloggerne går på skattejakt: På City Nord. Bloggen har oppstart 1. desember 2015. Du finner den på citynord.no » senterbloggerne.

Silje - 7 desember 2015
Flinke fine Lene! :)
Captcha-image