2 januar 2018
Takk for meg

Foto: Nadia Norskott

2018 er her, og mitt lille år som senterblogger på City Nord er over. Det har vært kjempegøy å være en del av denne fine gjengen i året som har gått. For min del starter det nye året med en ny og spennende jobb, flere oppussingsprosjekter og mange morsomme planer på blokka.

Håper det nye året blir supert, og takk til dere som har fulgt meg her inne.

Klem Mari

Captcha-image
30 desember 2017
Nyttårsfin

Neglelakk fra Dior, Beauty Flash Balm og Skin-Smoothing Eye Mask fra Clarins – alt fra Kicks.

Denne julen har hittil bestått av den klassiske kombinasjonen av sene kvelder, overdoser av sukker, altfor tidlige morgener, samt en fin liten forkjølelse og ørebetennelse. Men det skal ikke stoppe meg fra å prøve å se ut som mitt beste når nyttårsaften kommer. Med i hjelpeteamet har jeg disse fine, julerøde produktene:

Neglelakken Red Glove 954 fra Dior har den fineste rødnyansen jeg vet og gir festklare negler som holder i mange dager. Som ekstra nødhjelp har jeg Skin-Smoothing Eye Mask fra Clarins, en favoritt jeg alltid har liggende for å glatte ut huden og gi masse fukt til øyepartiet. Prikken over i'en er klassikeren Beauty Flash Balm, som på magisk vis strammer opp og gir huden et glødende løft når den legges som primer under makeupen. Nå kan 2018 bare komme!

Captcha-image
16 desember 2017
Stress-pynting

Øredobber fra H&M, kr 99.

Desember, altså. Jeg har hatt alle influensaers mor, syke barn, oppussingsprosjekter som går alle andre veier enn den rette veien og arbeid som hoper seg opp i store hauger som aldri blir mindre. Men sånn er vel desember for ganske mange av oss.

Jeg har i alle fall ikke hatt tid til å legge en innsats i hvordan jeg ser ut, så de dagene jeg har tenkt at det er for ille å gå rundt i treningstights og strikkegenser for tredje dag på rad, har jeg prøvd å skjule det ved å ta på meg verdens største og mest dinglete øredobber til.

Vet ikke hvor godt det egentlig har fungert, men øredobbene er fine likevel og passer perfekt til å pynte opp selv det mest uinspirerte juleantrekket. Du finner dem på H&M.

Captcha-image
16 desember 2017
Juleduften

Parfymeserum fra Zarkoperfume fås kjøpt på Fredrik & Louisa og på Kicks

For nøyaktig ett år siden flyttet vi hjem til Bodø. Jeg husker de siste dagene før vi flyttet, hvor jeg for det meste gikk rundt på jobb og gruet meg til å si farvel til alle kollegaene jeg hadde blitt så glad i. Da jeg gikk innom ELLE en siste gang for å si hei og hadet, kjente jeg en helt fantastisk duft fra skjønnhetsavdelingen, hvor de testet de nye duftene som skulle lanseres til våren. Jeg visste øyeblikkelig at jeg måtte få kloa i akkurat den duften før vi flyttet, spesielt siden den ikke kom i butikk før flere måneder etterpå. Så jeg sendte mail til pressekontakten og smisket det siste smisket jeg hadde i meg, men dette var rett før jul og det kom ikke noe svar. Å si at jeg hadde sagt opp og skulle flytte til Nord-Norge var kanskje heller ikke et vinnende argument for å få tilsendt en presseprøve.

Så kom den store flyttedagen og jeg gråt da vi sa hadet i barnehagen, gråt da jeg dro fra jobb, hadde det så travelt at jeg rakk ikke gråte da vi dro fra leiligheten, men jeg gråt da jeg kom til det nye huset som ennå ikke føltes som hjemme. Jeg så ikke helt poenget med å sjekke postkassen de første dagene siden den sikkert var tom, så jeg sjekket den ikke før på lille julaften. Og der var det stort sett tomt, bortsett fra en liten pakke med navnet mitt på og drømmeduften fra Zarkoperfume inni. Det ble signaturduften for julen i fjor, og hver gang jeg bruker den tenker jeg på den gangen vi flyttet hjem og alt var litt trist, men veldig fint likevel.

Denne parfymen og de andre parfymene fra dette merket får du kjøpt både på Kicks og på Fredrik og Louisa på City Nord, så hvis du ble litt nysgjerrig kan du teste dem ut der. Akkurat denne duften kommer i serumform, som gjør at den sitter mye lenger på huden enn om du sprayer den på.

Captcha-image
4 desember 2017
Skjønn desember

Skjønne livreddere i desember

Desember er en måned som krever litt ekstra rent skjønnhetsmessig. Mange tunge midddager og sene kvelder + en gode dose stress for å rekke alt er ikke akkurat en vinner om man ønsker å styre unna opphovnede øyne, småkvisete hud og hangover. Her er mine beste tips til hvordan du redder det hele i land:

Øyemaske – Redningen i nøden for alle som sliter med hovne øyne, slik som meg. La de sitte på i minst et kvarter, og oppbevar dem gjerne i kjøleskapet for ekstra kjølende effekt. Under Eye Collagen Pads fra Skin Camilla Pihl på Vita, kr 199 for tre stk.

Mirakelkur – Jeg har et fast rituale når jeg føler at jeg har skikkelig krisehud. Jeg renser huden, drar Elizabeth Arden Pro’s Brightening Peel Pads over ansiktet, lar effekten virke på huden i et minutt eller to, og så legger jeg en sheet mask full av hyaluronsyre over og lar den virke 20 minutter. Boom!  Iroha Tissue Face Mask fra Vita, kr 49. 

Øyedråper – Skal du på julebrunsj hos svigermor etter en lang og fuktig natt, er det en glede at Clear Eyes Cleye nå er tilgjengelig i Norge. Noen dråper på øynene, og alle spor etter røde, tørre øyne er borte. Clear Eyes Cleye, kr 160 på Vitusapotek. 

Kjølende øyekrem - Jeg sverger til øyekremer med kjølende applikator av metall, som man kan massere rundt øyepartiet for å dempe hovne øyne. Denne øyekremen inneholder også koffein, som virker drenerende på øyepartiet. Clarins Multi-Active Yeux Eye Cream fra Kicks, kr 395.

Beauty Flash Balm – En klassiker, og ikke uten grunn. Denne kremen kan brukes som en maske for å få ekstra glødende hud før festen, men også smøres i et tynt lag over ansiktet, inkludert øyepartiet, før du legger makeup. Den gir hele ansiktet et løft og har en ekte Askepott-effekt på huden. Beauty Flash Balm fra Kicks, kr 380.

Beige kajal – Et av de beste triksene, er også det enkleste. Kjøp en beige eller benhvit kajal, og legg den på våtkanten rundt øynene. Gjør øynene våkne og klare på et blunk. Kajal fra H&M, kr 49.

Captcha-image
22 november 2017
Novemberfavoritter

Her er det jeg ønsker meg fra City Nord denne måneden.

Festsesongen er like om hjørnet, så da passer det bra å oppdatere garderoben med noen innslag som pynter opp til både hverdags og fest.

- Jeg falt pladask for denne kåpen på Høyer sekundet jeg så den. Jeg bruker ofte tynne kåper over jeans på fest, og denne er i alle fall fin nok til å være på innendørs. Kåpe fra Sand Copenhagen på Høyer, kr 5190.

- Fine bluser er gull verdt når jeg vil pynte meg uten å ta den helt ut. Denne nydelige blusen gjør meg festklar på et blunk med glitrende øredobber og rød leppestift til. Bluse fra H&M, kr 399.

- Ingen fest uten en dæsj parfyme. Jeg elsker hele konseptet bak den siste duften fra Gucci, som er den første duften til Guccis nye stjernedesigner Alessandro Michele. Gucci Bloom Edp 50 ml, kr 835 på Kicks.

- Jeg trenger et par skyhøye pumps til alle de lange, vide buksene jeg skal vasse rundt i på festene i romjulen. Disse i sølv med spiss tå passer perfekt. Pumps fra H&M, kr 599.

Captcha-image
16 november 2017
Ny utgave av 67°

Ny utgave av City Nord-magasinet 67° er ute nå

Nå er vinterutgaven av sentermagasinet til City Nord ute, full av gode julegavetips og inspirasjon til festsesongen. I denne utgaven har jeg og fotograf Nadia Norskott laget en moteserie sammen med tre knallflinke dansere fra Pias Ballettstudio. Det var supergøy å børste støvet av sminkekostene mine igjen, plukke styling, og ikke minst tilbringe dagen med så dyktige og kreative folk.

Du finner magasinet rundt omkring på City Nord, og om du vil lese magasinet på nett finner du det digitalt her.

Captcha-image
11 november 2017
Den beste håndkremen

Elisabeth Arden Eight Hour Cream Hand Treatment, kr 230 på Vitus apotek. 

Hver eneste høst rammes jeg av den samme panikken når hendene blir knusktørre over natten og ingenting hjelper. Jeg har gjennom årene gått igjennom hele rekken av håndkremer, og det er vanskelig å finne en som jeg er fornøyd med. Enten lukter de for mye, er for fete, for lette eller legger seg bare som en hinne utenpå huden.

I år trenger jeg ikke lete lenger, for jeg har funnet den beste håndkremen av dem alle. Den er perfekt på alle vis, både når det gjelder konsistens, duft og effekt. Det er Eight Hour Cream Hand Treatment fra Elizabeth Arden, som du får kjøpt hos Vitus apotek på City Nord. Så hvis du leter etter en supergod håndkrem for tørre hender, er du nødt til å prøve denne!

Captcha-image
31 oktober 2017
Perfekt erstatter

Interiørstige fra Kid Interiør, kr 249.

Klesstigen på bildet over har vært med meg så lenge jeg kan huske, og jeg har flere ganger fått spørsmål om hvor den er fra. Det skjønner jeg godt, for den er genial å ha på soverommet for å henge alt fra bukser, kjoler, skjerf og tilbehør på. Fin er den også!

Jeg har lenge sett etter en lignende stige, både til å ha på badet og på gjesterommet, og nå har jeg endelig funnet den. På Kid Interiør finner du en som er prikk lik, til den nette sum av 249 kr. Løp og kjøp!

Captcha-image
26 oktober 2017
New in

Blomsterkrukker fra H&M Home, kr 99 og 149.

Jeg elsker å være over den verste oppussingskneika, slik at det faktisk er mulig å pynte litt hjemme. Egentlig er det ikke store greiene som skal til. Disse nye blomterpottene jeg kjøpte på H&M Home i forrige uke pynter opp kjøkkenbenken på et blunk.

Plantene kjøpte jeg samtidig på Coop på City Nord, der har de mange fine planter nå til bare 49 kr per stk. Jeg elsker effekten planter gir i rommet, både de store og de små, søte som passer perfekt i vinduskarmen.

Captcha-image
18 oktober 2017
Interiørfavoritter

Her er mine interiørfavoritter fra City Nord akkurat nå

Runde former, messing, velour og alt som kan gi mer inspirasjon på oppussingsfronten står høyt på ønskelisten min innen interiør om dagen.

- Jeg har sjelden tid til å sette meg ned med magasiner, men når jeg først gjør det vil jeg at det skal være smekkfullt av inspirerende lesning og ha så lite pjatt som mulig. Derfor er Bo Bedres nye bookazine helt perfekt. Her har de samlet alle de beste boligreportasjene i en coffee table-bok i magasinform. Bo Nordisk bookazine, kr 179 på Narvesen.

- Jeg er fortsatt ikke lei av marmor og elsker å bruke speil i innredningen. Sammen er det dynamitt, spør du meg. Bordspeil på marmorfot fra Bolia, kr 449.

- Høsten er her for fullt og det betyr at det er tid for den deilige stearinlyssesongen. Jeg ønsker den velkommen med denne fine telysholderen. Lysestake fra Indiska, kr 99.

- Jeg vil fortsatt helst at alt skal være i gull uansett hva det er. Disse kaffekoppene passer meg derfor helt perfekt. Kaffekopp med fat fra Kremmerhuset, kr 129.

- Hvite tallerkener føltes plutselig veldig kjedelig etter at jeg oppdaget denne fine serien. Mintgrønn + gullkanter = Ja takk. Tallerken fra H&M Home, kr 99.

- Pledd er et vanskelig segment, synes jeg. Enten er de for tykke, for tynne, for ullete eller laget av akryl. Men dette pleddet i velour både ser bra ut, er passe tykt, loer ikke og passer perfekt i veloursofaen min. Pledd fra H&M Home, kr 499.

 

Captcha-image
10 oktober 2017
Gaver som gjør godt

Sjokolade fra Johnny Doodle på Smak & Behag, kr 99.

I forrige uke var jeg på City Nord for å plukke til en julegaveguide jeg skal lage til neste utgave av 67 º. På Smak & Behag har de mye fin sjokolade og lakris som er gode gavetips, jeg elsker blant annet lakrisen fra Johan Bülow som de selger her. Men det var noe annet som fanget blikket mitt, nemlig noen utrolig kule sjokoladeplater fra Johnny Doodle.

– Om du synes den er fin på utsiden, så er den ennå finere på innsiden, sa damen på Smak & Behag. Og da ble jeg så nysgjerrig at jeg måtte bare hjem og åpne den. Og hun hadde helt rett.

Når du åpner den får du vite at deler av salget per solgte sjokolade går direkte tilbake til kakaobøndene som produserer kakaobønnene de beyntter. Med pengene bygger Johnny Doodle skoler for barna deres i Ghana. For en fin overraskelse! Og selve sjokoladen var het nydelig. En perfekt gave, spør du meg.

Captcha-image
3 oktober 2017
Pink Collection fra Lindex

Pink Collection er i salg hos Lindex og 10 prosent av inntektene går direkte til brystkreftforskning.

Silkeskjorte, kr 699. Silketopp, kr 299. BH i blonder, kr 299. Fløyelskimono, kr 599.

Oktober er Rosa Sløyfe-måneden, hvor det rettes ekstra fokus mot brystkreft. Flere merkevarer er med på å støtte opp om saken, blant annet Lindex, som gir 10 prosent av salget i deres Pink Collection direkte til brystkreftforskning. Pink Collection er en kjempefin kolleksjon med plagg i myke, luksuriøse kvaliteter som kasjmir, silke og velour.

Jeg falt øyeblikkelig for den fine kimonoen i rosa fløyel og det lekre undertøyet i blonder – og ikke minst den flotte modellen i kampanjen. Hurra for mangfold, kvalitet og fokus på en viktig sak i én og samme kampanje.

Unn deg noe fint og støtt opp om brystkreftforskning du også!

Captcha-image
26 september 2017
Best på budsjett

Sminkekoster fra Real Techniques fås kjøpt på H&M og Vita.

Er du på jakt etter gode sminkekoster av bra kvalitet, men som ikke koster skjorta? Da har jeg et glimrende tips, og det er sminkekostene fra Real Techniques! Før fikk man kun kjøpt dem på nett, men de siste årene har kjeder som H&M og Vita endelig tatt dem inn i sortimentet.

Bak Real Techniques står søstrene Sam og Nic Chapman, som er makeupartister og mest kjent for sminkevideoene Pixiwoo på Youtube. Kostene er laget av syntetisk hår, er 100 prosent cruelty free, føles silkemyke og er av god kvalitet som holder år etter år. Om du ikke har noe særlig koster fra før av, får du også kjøpt ferdige sett med flere ulike koster.

Mine favoritter er Blush Brush, på grunn av den fantastiske avrundede formen på kosten, og Duo Fiber-børstene som gir et ekstra naturlig og sømløst resultat. Prisene starter på 99 kr og oppover – som er veldig rimelig sammenlignet med pensler av ekte hår. En riktig god investering!

Captcha-image
21 september 2017
Septemberfavoritter

Her er mine favoritter fra City Nord denne måneden!

Endelig er vi kommet til årets beste måned – rent shoppingmessig i alle fall. Salget er ute av butikkene, og det bugner av fine kåper, semskede boots, strikkegensere og fine basisplagg i butikkene. Her er det jeg har på ønskelisten min akkurat nå:

- Jeg får aldri nok strikkegensere, og kjøper alltid inn noen nye varianter når høsten kommer. Denne pudderfargede genseren er super å kombinere med skjørt, skinnbukser og vide dressbukser. Strikkegenser fra Lindex, kr 399.

- Jeg har allerede en rosa kåpe, men kjenner at jeg er langt fra ferdig med alt som er rosa. Denne kåpen har den perfekte fargen – ikke for skrikende, men perfekt mengde rosa likevel. Kåpe fra H&M, kr 699.

- Jeg elsker å bruke midiskjørt til støvletter og ankelboots på høsten. Med en stor strikkegenser og skinnjakke til er det et perfekt antrekk når man vil pynte seg til hverdags. Elsker fargen på dette skjørtet. Velourskjørt fra Vero Moda, kr 279.

- Store øredobber med sølvpaljetter på? Ehh, JA takk! Øredobber fra H&M, kr 129.

- Jeg elsker Jensen-bootsene fra Acne, og ryker snart på mitt tredje par. De har den perfekte formen, hverdagshælen og passer til absolutt alt. Denne mosegrønne fargen er også helt nydelig. Boots fra Acne på Høyer, kr 3.799.

- Den følelsen når en beige leppestift-fantast finner den perfekte nudefargen på budsjett. Løp & kjøp! Kicks Colour Twist i fargen Vintage Dream på Kicks, kr 99.

Captcha-image
12 september 2017
Nytt fargekart fra Jotun

Det nye fargekartet fra Jotun heter «Rhythm of Life » og er tilgjengelig nå på Coop Obs!

Dere som har lest oppussingsbloggen min vet hvilke problemer jeg har når det gjelder å finne riktig farge til veggene. Etter siste runde hvor jeg var innom Coop Obs fire ganger på to dager fordi alt jeg hadde bestemt meg for ble helt forferdelig da det kom på veggen, gikk jeg helt tom for inspirasjon på malingsfronten. Helhvitt overalt har egentlig vært min plan B framover. Derfor passer det perfekt at Jotun nå lanserer sitt splitter nye fargekart for 2018, med hele 32 fantastisk fine og harmonerende farger.

Fargekartet heter Ryhthm of Life og er delt inn i tre hovedtendenser med tilhørende farger. Selv liker jeg best fargene de har samlet under tendensen Lush Garden, med flere grønne og blå nyanser, ulike bruntoner og den fantastisk fine rosafargen som heter 20054 Silky Pink. Grønntonen på bildet ved siden av heter 6352 Evening Green og den tror jeg blir perfekt på den andre delen av stuen vår.

Legg merke til at jeg sier tror denne gangen, men synes egentlig jeg fortjener å treffe blink på noen av malingsvalgene framover. Når det ser så bra ut som på bildene her, er det i alle fall vanskelig å tro noe annet. 

Foto: Jotun Lady

Captcha-image
6 september 2017
Ruterdame

Ruter er blant høstens viktigste trender. Her er mine rutefavoritter fra City Nord:

Kjole fra Lindex, kr 499. Bluse fra H&M, kr 199. Bukse fra H&M, kr 299. Topp med sløyfer på ermene fra Cubus, kr 249.

Kåpe fra Vero Moda, kr 749. Bluse fra Cubus, kr 249. Blazer fra H&M, kr 299. Skjørt fra Cubus, kr 199.

Foto: Pinterest og produsentene

En av de tydeligste trendene for høsten er klassiske ruter i alle varianter. Denne sesongen synes rutene på alt fra business-plagg som blazere og dressbukser, til mer feminine bluser og skjørt med volanger. På catwalken vist Balenciaga oversizede frakker og kåper i det klassiske grårutede mønsteret, Stella McCartney gikk for sexy dresser og blazerkjoler i ruter, og merker som Chanel, Alexander Wang og Louis Vuitton viste det klassiske rutemønsteret med en ny vri på alt fra buksedresser til korte jakker med skulderputer. Min favoritt fra catwalken kom fra det australske merket Ellery, som viste utrolig elegante ruteplagg med snitt som ga plaggene en oppdatert vri.

Om du vil teste den rutete trenden, anbefaler jeg å gå for en rutete dress. Det gir mange kombinasjonsmuligheter, og både buksen og blazeren fungerer like fint med andre plagg som sammen. Kombiner dressen med en statement t-skjorte og sneakers for å myke opp stilen, og bruk gjerne blazeren sammen med jeans eller skinnbukser til hverdags med en enkel overdel til. Et perfekt kjøp til høstgarderoben!

Captcha-image
29 august 2017
Multitaskeren

Multi-Active Yeux fra Clarins/Fredrik & Louisa, kr 395.

Mitt siste kjøp er et slags desperat forsøk på dempe de hovne øynene mine, samtidig som de mørke ringene også gjerne kan lysnes et par hakk. Denne nye øyekremen fra Clarins skal nemlig hjelpe mot begge deler, og i tillegg myke opp fine linjer og rynker rundt øyepartier. Ja, takk!

Jeg har jobbet lenge nok med dette til at jeg skjønner at en krem ikke kommer til å utføre mirakler, men det som avgjorde kjøpet av denne er applikatoren som er laget av cyro-metall. Metallet gjør at den holder seg avkjølt hele tiden og er dermed genial å bruke på hovne partier. Selve kremen inneholder koffein som virker drenerende på hevelser, og har også lysreflekterende pigmenter i seg som gir hele øyepartiet et løft. Og det vet jeg at funker!

Captcha-image
22 august 2017
På ønskelisten

Kåpe fra FWSS på Høyer, kr 3999.

Det som er fint med at sommeren er på hell, er at det er helt innafor å begynne å planlegge høstgarderoben. På ønskelisten min står denne kåpen fra FWSS i en helt fantastisk syrinlilla farge. Den blir perfekt nå i mellomsesongen før kulda virkelig setter inn.

Captcha-image
9 august 2017
Augustfavoritter

Mine favoritter fra City Nord denne måneden

Endelig er tiden kommet for at høstnyhetene kommer på løpende bånd i butikkene. Denne måneden ønsker jeg meg plagg som fortsatt holder på sommeren, men som funker like bra når høsten kommer.

- Jeg elsker løse bukser om sommeren, og denne fine buksen er fin både med en enkel t-skjorte og sammen med en strikkegenser eller blazer når høsten kommer. Bukse fra Baum und Pferdgarten på Høyer, kr 1699.

- Jeg sverger til collegegensere nå før den store strikkegenser-sesongen setter i gang. Liker små detaljer som disse paljettkirsebærene for å gi det lille ekstra. Collegenser fra H&M, kr 199.

- Nå gjelder det å få brukt de lette sneakersene så godt det går før de regnvåte høstdagene kommer. Elsker NMD i denne rosafargen! Adidas NMD R2 fra Urban, kr 1399.

- Stella McCartneys nye duft POP kommer nå i en ny variant med noter av blåklokke. POP Bluebell er en ren duft med noter av sandeltre og tuberose, og notene fra blåklokken er hentet fra bio-mimikk teknologi, som hjelper til å beskytte de truede blåklokkene. Helt i Stella McCartneys ånd. Pop Bluebell fra Stella McCartney, kr 475 for 30 ml på Kicks.

- Jeg blir aldri lei hvite romantiske bluser, og denne fra Lindex kan brukes til absolutt alt. Til skjørt, vide bukser, jeans og lakkbuksene ved siden av. Bluse fra Lindex, kr 175.

- Jeg har ikke fått noe særlig glød i sommer, så sverger fortsatt til solpudder for å se noenlunde frisk ut. Jeg synes solpudderet fra Dior er det aller beste. Diorskin Nude Air Glow fra Fredrik & Louisa, kr 515.

- Fjorårets beste kjøp for min del var et par svarte lakkbukser. De er kjempekule og en perfekt erstatter om du begynner å bli lei av skinnbukser. Lakkbukser fra BikBok, kr 349.

- Har fortsatt dilla på alt som er i velour, og disse søte putene blir kjempefine i veloursofaen min når høsten kommer. Pute fra Kremmerhuset, kr 249.

Captcha-image
4 august 2017
Takeover

Foto: Nadia Norskott for 67

På søndag 6. august skal jeg ha takeover på Instagram og Snapchatten til City Nord!

Følg med for updates på oppussingen, Frøken, mine favoritter og ellers hva jeg gjør på en søndag. Vi ses der!

Captcha-image
31 juli 2017
Interiørinspo

Produkter fra H&M Home

Når du for tiden kun kjøper inn veldig dyre ting, som benkeplate, platetopp, ventilator og elektrikertjenester, er det helt befriende deilig å kunne kjøpe veldig små og rimelige detaljer, som er vel så viktige for å gjøre huset til et hjem.

Nettopp derfor elsker jeg H&M Home, de har de freshe detaljene og tilbehøret som kan gi interiøret et oppdatert løft på et blunk. Har du for eksempel en gammel sofa du er lei av, er det bare å kjøpe noen fine puter og et pledd for noen hundrelapper, og sofaen har fått en helt ny look.

Nå har høstnyhetene begynt å komme inn, og jeg elsker alle messingdetaljene, de fine lysestakene, brettene med speil i bunnen og noen megafine bokser i rosa semsket skinn som er inne i butikk nå. De har også fått inn noen fine oppbevaringsprodukter, som magasinholdere og kurver i ulike størrelser og metaller, som er perfekt for å holde orden i sakene og samtidig holde stilen.

Captcha-image
21 juli 2017
Oribe

Oribe-produkter fås kjøpt hos Bech Frisør & Lakkbar

Som jeg skrev i innlegget om molekylduften, så elsker jeg når de smalere merkene som tidligere har vært vanskelig å få tak i plutselig dukker opp på City Nord. Hårproduktene til den legendariske hårstylisten Oribe Canales kom til Oslo for kun noen år siden og har kun vært tilgjengelig i noen få salonger der.

Jeg har egentlig elsket produktene før jeg i det hele tatt fikk prøve dem, de glamorøse flaskene og ikke minst den kjente Dry Texturizing Spray har vært klistret over Vogue, Allure, ELLE og alle de store magasinene i årevis. Men da jeg først fikk prøve dem, ble jeg helt frelst. Duften til produktene er laget av samme parfymør som Tom Ford bruker, og den er helt himmelsk. Stylingproduktene er også i en klasse for seg selv. Jeg har testet meg gjennom flere av seriene og funnet ut at Signature-serien er den som passer perfekt for mitt hår, og det er også allround-serien til Oribe som passer for de fleste hårtyper.

Er du på jakt etter nye hårproukter, kan jeg varmt anbefale disse!

Captcha-image
16 juli 2017
Oppussingslife

En liten oppdatering på oppussingsprosessen

Jeg har lovet å blogge mer om oppussingen når det begynner å bli litt mer spennende, og etter noen seige uker hvor det for det meste har gått i riving, har det nå endelig begynt å bli litt mer å vise til. Her kommer en update:

Bilde 1: Her kommer det nye kjøkkenet vårt! Vi har revet veggen, satt opp tre ulike bæreelementer og fjernet en stor pipe og kaminovn som stod plassert midt i rommet. Har vært på Coop Obs og kjøpt inn ni liter Jotun Lady Pure Color til veggene, denne malingen er ultramatt og gir en veldig fin fargeopplevelse - absolutt min favoritt gjennom de ulike malingsprosjektene jeg har gjort.

Bilde 2: Det er viktig å ikke bli helt Byggmester Bob i klesstilen, så jeg pynter meg litt med sandaler og jeans uten sparkelflekker innimellom.

Bilde 3: Barnehagen er stengt og jeg må derfor være kreativ på hva jeg kan underholde datteren min med i regnværet mens pappa pusser opp hjemme. Vi elsker lekestativet på City Nord, hvor mor kan nyte en god kaffe mens datter går bananas.

Bilde 4: Snart har vi lagt nytt gulv i hele stua og det blir så fint! Gulvet er enstavs parkett fra Tarkett, som fås kjøpt hos Coop Obs.

Bilde 5: Kjøkkenet har kommet og monteres as we speak! Før-og-etter bilder med mer info kommer når alt er klart.

Captcha-image
7 juli 2017
Molekylduften

Molecule 01 fra Escentric Molecules fås kjøpt på Kicks, kr 750 for 30 ml.

Jeg har alltid vært veldig opptatt av parfyme og samtidig veldig var for ulike dufter. Jeg måtte slutte å trene og ta buss da jeg var gravid for eksempel, for det luktet så mye begge stedene at jeg taklet ikke å være der inne. «Har du på deg Dior Cruise Escale a Parati Limited Edition fra 2012?» spurte jeg en kollega da hun var innom i forrige uke. Og det hadde hun, gitt.

Da jeg begynte å jobbe i magasinbransjen la jeg merke til en bestemt duft som gikk igjen på flere av de ulike mote- og skjønnhetsredaktørene. En veldig god duft som var vanskelig å sette fingeren på hva egentlig luktet, den var både frisk og myk og krydret, og veldig diskret. En dag jeg tok en kaffe med en kollega oppdaget jeg den igjen. «Å ja, det er den molekylduften som alle bruker», var svaret. Molekylduften hun refererte til var Molecule 01 fra Escentric Molecules. Hemmeligheten bak denne duften er at den inneholder kun en eneste duftnote, nemlig molekylet Iso E Super, som utvikler seg i kontakt med huden og gjør at den lukter forskjellig på alle som har den på seg.

Jeg var allerede solgt og dro ned på Heaven Scent i Oslo, som da var den eneste butikken som førte merket. Og maken til oppmerksomhet jeg fikk når jeg brukte denne parfymen har jeg aldri opplevd. Dette er en del år siden og jeg hadde egentlig glemt den av litt, helt til jeg så den i hylla på Kicks på City Nord. Jeg elsker når de små nisjemerkene blir tilgjengelig for oss som bor andre steder enn i de største byene. Så om du ble nysgjerrig på denne duften, må du dra innom Kicks og prøve. Husk bare at den må virke en stund på huden før du får noe inntrykk av hvordan den dufter på deg.

Captcha-image
29 juni 2017
På ønskelisten

Her er fem av mine sommerfavoritter

Jeg elsker å shoppe om sommeren, da det er den ene sesongen det er greit å gå løs på andre typer plagg som du ikke får bruk for ellers i året. Her er fem favoritter jeg ønsker meg i sommer:

- Tynne overdeler i ribbestrikk får jeg aldri nok av. Denne toppen er perfekt å kombinere med skjørt og løse bukser. Topp fra H&M, kr 199.

- Dette skjørtet har surret i bakhodet mitt siden første gang jeg så det, elsker at det er både casual og supercool på samme tid. Skjørt fra FWSS på Høyer, kr 1999.

- Sommerens fineste neglelakk kommer fra Yves Saint Laurent og er perfekt koralloransje. YSL La Lacque Couture i fargen 88 Jungle Orange, kr 235 på Kicks.

- Du vet de hårete tøflene du lo høyt av da du så dem første gang? Plutselig går du rundt i et par og skjønner ikke hva det er folk glor på. #truestory. Sandaler fra Bianco, kr 399.

- Maskaraen med det fantastiske navnet Falsies Push Up Angel Mascara, er maskaraen det snakkes om for øyeblikket. Den skal være fantastisk bra, og jeg gleder meg til å prøve. Maskara fra Maybelline på Vita, kr 149.

 

Captcha-image
20 juni 2017
Bloggkjolen

Kjole fra Lindex – på salg!

Jeg så først min venninne Elen i en sykt fin kjole på Instagram, så kule Marianne i samme kjole og så Nathalie i den samme kjolen, og etter litt research fant jeg ut at kjolen var fra Lindex. Så jeg gikk instinktivt inn på nettsiden og så at kjolen var helt utsolgt og deppet litt over det, men tenkte liksom ikke på at det faktisk finnes Lindex fysisk på City Nord.

Helt til jeg på torsdag var innom for å gjøre noen ærender, så at salget hadde startet – og der hang den fantastiske bloggkjolen på halv pris! Det hang igjen alle størrelser da jeg var innom, så om du også har lyst på sommerens store bloggkjole, er det bare å løpe og kjøpe.

En utrolig historie der altså. Elsker Bodø.

Captcha-image
13 juni 2017
Junifavoritter

Mine favoritter fra City Nord denne måneden

Det skjer det samme hver eneste år: Plutselig kommer sommeren og jeg blir like forvirret over hva jeg egentlig skal ha på meg når det er varmt ute. Det krever noen uker med sommertemperaturer før stilen sitter, så jeg har laget meg en liten oppskrift jeg kan basere antrekkene på.

- Skjørt skal være min greie i sommer, og jeg liker ekstra godt midiskjørtene det er mye av nå. De kan gjerne ha volanger, omslag eller knytedetaljer. Skjørt fra Lindex, kr 349.

- Det fineste til skjørt med mye detaljer, er egentlig en helt basic t-skjorte. Jeg synes det er gøy med mye som skjer på én gang, så jeg gønner på med volanger i stedet. Topp fra H&M, kr 149.

- Oransjerøde lepper er superfresht, og passer perfekt for å friske opp enkle antrekk i lyse sommerfarger. Rouge Dior Lipstick i fargen 844 Trafalgar, kr 345 på Kicks.

- Svarte stroppesandaler er sommerens beste kjøp, siden det passer til absolutt alt. Det kler ned sommerkjoler som du føler deg for pyntet i, og gir sommerfølelse til jeans og andre hverdagsplagg. Sandaler fra Gina Tricot, kr 149.

- Har egentlig aldri likt denimjakker noe særlig, helt til jeg plutselig våknet opp med følelsen av at dette er noe jeg bare må ha. Den skal helst være helt enkel og i en mellommørk farge. Denimjakke fra H&M, kr 399.

- Jeg blir ikke ferdig med store øredobber, og synes det er ekstra fint om de i tillegg matcher leppestiften. Øredobber fra H&M, kr 99.

Captcha-image
6 juni 2017
Avansert nattpleie

Advanced Night Repair 60 Intensive Recovery Ampoules fås kjøpt på Kicks og koster kr 1.250.

Mens jeg studerte journalistikk, jobbet jeg deltid i parfymeri ved siden av. Jeg var på jobb på 22-årsdagen min, og husker så godt at sjefen min kom med en liten, innpakket eske og nærmest ærbødig sa at «nå var det på tide å begynne med denne ». I esken lå en flaske med Advanced Night Repair fra Estée Lauder.

Dette produktet har vært en bestselger siden det ble lansert for 35 år siden, og den spesielle formelen innehar hele 25 ulike patenter. Serumet skal legges på nyrenset hud om kvelden før du tar på ansiktskrem. Hemmeligheten bak suksessen er serumets evne til å reparere hudskader fra ytre påvirkninger som forurensing og UV-stråling, samt beroliger en stresset hud og styrke hudens evne til å motarbeide stress.

Dette er altså det perfekte produktet å starte med når man vil begynne med anti-age. Siden jeg fikk det første gang, har jeg med jevne mellomrom gått tilbake til dette serumet, og det har kommet i ulike varianter og relanseringer mens jeg har jobbet med skjønnhet. Og nå har det nylig kommet en helt ny versjon, nemlig som ampuller i ekstra konsentrert form. Denne versjonen skal være ekstra bra for stresset hud, enten det er snakk om miljøskader, mangel på søvn, reise eller endringer i været. Innholdet er mer som en olje, og skal på kun to uker forbedre styrken i hudbarrieren og på den måten gi ekstra god motstand mot forurensning og stress.

Passer ganske bra for meg slik det er nå, med andre ord. Jeg elsker uansett følelsen den har på huden og at jeg våkner opp med en helt beroliget, gjennomfuktet hud etter å ha brukt den.

Captcha-image
30 mai 2017
Mine beste kjøp

Disse fem favorittene fås alle kjøpt på City Nord

Det er noen produkter som kommer inn i livet og gjør at man ikke ønsker å leve uten dem. Og når jeg tenker over hvilke gjenstander jeg eier som jeg ikke vil være foruten, er mange av dem faktisk fra City Nord.

Her er mine topp 5 favoritter til inspirasjon:

Philips Steam&Go

Det er faktisk ikke ord for hvor glad jeg er i denne dingsen her. Det er en håndholdt steamer som gjør selv den skjøreste silkebluse enkel å få rynkefri. Den kan brukes på alle materialer, og er perfekt å bruke på for eksempel jeans eller bukser som man bare vil friske opp litt. Den blir varm på et blunk og er så mye enklere i bruk enn et strykejern. Perfekt å ha med på reise også. Fås kjøpt på både Elkjøp og Coop Obs, og koster kr 599.

Sengesett i lin fra H&M Home

Da jeg la dette fantastiske linsengetøyet på sengen første gang, kom det beskjed fra samboeren min at det var bare å bytte ut alt sengetøyet vårt med dette. Og jeg er helt enig, har du først prøvd dette vil du ikke gå tilbake til vanlig bomull. Jeg elsker teksturen, de fine fargene og at det blir mykere og mykere jo mer vi vasker det. Koster fra 699 kr på H&M Home.

Estée Lauder Pure Color Lipstick i Vanilla Truffle

Denne leppestiften har blitt en kultklassiker siden den har klart mesterstykket å være den perfekte beige nyansen i den helt perfekte semimatte konsistensen. Egentlig er det dumt av meg å tipse om den, siden denne fargen stort sett alltid er utsolgt, men utrolig nok hadde de den inne sist jeg sjekket på City Nord. Løp og hamstre! Koster kr 275 på Kicks.

(Edit: De HADDE denne inne på Kicks, men nå er den dessverre utsolgt igjen.)

Wilfa kaffekvern

Da jeg var i mammaperm og sov veldig, veldig lite, hang jeg meg opp i kaffebrygging og diverse håndbryggere som man trenger fancy utstyr til. Nå har jeg ikke tid til å holde på med sånt lenger, men en ting jeg holder fast ved er kaffekvernen fra Wilfa. Det er ingenting som gjør kaffen så god som helt nykvernede bønner, enten det er til presskanne eller Moccamaster. Den beste investeringen til kjøkkenet! Fås kjøpt på Elkjøp og koster 650 kr.

Weleda Skin Food

Når vi snakker om kultprodukter, kommer vi ikke utenom Skin Food fra Weleda. Denne økologiske universalsalven kan brukes på absolutt alt og alle. Den har planteekstrakter fra blant annet kamille og ringblomst, som har en beroligende effekt og passer ekstra godt til tørr og sensitiv hud. Jeg bruker den rundt nesevingene når jeg er tørr, som håndkrem om vinteren og nå smører jeg et godt lag på føttene med sokker over før jeg legger meg om kvelden. Koster 119 kr på Life.

 

Captcha-image
22 mai 2017
Ny favoritt

Sekk fra Flying Tiger, kr 70.

Glem den klassiske minisekken fra Fjällreven – hjemme hos oss er det en ny barnehagesekk som gjelder. Denne godbiten kommer fra Flying Tiger, og det eneste vi har å utsette på den er at datteren vår som regel nekter å ta den av igjen.

Det finnes også en matchende caps til, så det blir neste punkt på shoppinglisten. Passer bra, siden Flying Tiger også selger de ekstra store rørene med Smarties, aka verdens beste godteri.

Captcha-image
16 mai 2017
67º

Du finner den nye utgaven av 67º på City Nord

Det var en sjokkartet opplevelse å åpne postkassen på torsdags morgen og finne et stort bilde av fjeset mitt som innlegg i avisen. Litt uvant, men synes selvfølgelig det er veldig  stas å få være på forsiden og på innsiden av dette fine magasinet. Er veldig imponert over kvaliteten og av fotograf Nadia Norskot, som er en ekte stjerne. Flinke folk!

Så om du vil lese litt om meg og hva du finner i klesskapet mitt + veldig mye mer, kan du plukke med deg en utgave av magasinet inne på City Nord. Du finner også utgaven som PDF på nett her.

 

Captcha-image
8 mai 2017
Sachajuan

Sachajuan Body Wash og Body Lotion fås kjøpt på Vita

Å flytte fra en magasinjobb i Oslo har sine skjønnhetsmessige utfordringer. Jeg kan ikke huske sist jeg har vært nødt til å kjøpe basisprodukter som dusjsåpe og bodylotion, jeg har bare tatt med hjem og testet ulike produkter etter tur. Plutselig ble lageret mitt tomt, og da ble jeg så glad da jeg så at Sachajuan-produktene har kommet inn på Vita.

Sachajuan oppdaget jeg en gang jeg var i New York for noen år siden, da jeg var innom Barneys og Henri Bendel for å sjekke ut hvilke nye, hippe merker de har tatt inn på skjønnhetsavdelingen. På begge stedene stod Sachajuan veldig godt plassert og så veldig fresht, minimalistisk og kult ut, og det slo meg ikke før jeg kom hjem og sjekket merket nærmere ut at det faktisk er svensk.

I utgangspunktet er Sachajuan en hårpleieserie, som ble startet av to svenske hårstylister. Produktene har en patentert teknologi basert på sjøalger og proteinekstrakter, som skal virke oppbyggende og pleiende på håret. Etter hvert har de utvidet sortimentet sitt, og de har nå kommet med en egen kroppsserie. Bodylotionen gir perfekt mengde fuktighet, trekker raskt inn i huden og lukter fresht, men ikke for mye. Akkurat det jeg ønsker meg i et kroppsprodukt.

Captcha-image
1 mai 2017
New in

Posea Benk fra Bolia, kr 2.799.

Å ha det fint og samtidig praktisk i gangen er vanskelig å få til, og jeg funderer mye på hvordan løsning jeg skal gå for før vi begynner med oppussingen. Jeg vil i alle fall veie opp for cherrox, hundeposer og gore tex-jakker med denne freshe benken jeg akkurat har kjøpt fra Bolia.

Elsker fargen og toppen i velour, og i gangen er den er perfekt å sitte på når man tar på seg skoene. Den kommer i grått, svart og blått også, så at jeg fikk trumfet gjennom en rosa lover jo godt for kjøkkendrømmen min.

Captcha-image
23 april 2017
Moodboard kjøkken
kjøkken

Inspirasjonsbilder til vårt nye kjøkken. Fargen Støvrosa fra Jotun Lady fås kjøpt på Coop Obs.

Vi er nå i full gang med planleggingen av kjøkkenet vårt, og det er så uendelig mange valgmuligheter når man starter helt fra scratch. Heldigvis har vi nå begynt å samle trådene, og med veldig god eksperthjelp begynner det nye drømmekjøkkenet vårt å forme seg.

Jeg var lenge ganske klar på at jeg ville ha svart kjøkken, men etter litt for mange timer på Pinterest har jeg klart å bli lei av det allerede. Og heldigvis for det, for den nye løsningen vi har funnet blir veldig mye finere!

Om jeg hadde helt frie tøyler hadde jeg gått for et rosa kjøkken som på bildet, men siden vi er to som bestemmer har vi nå funnet verdens fineste gråtone istedet.

Kombinert med lyse marmorbenker, messingarmatur og kun underskap får kjøkkenet en fresh og moderne følelse som ikke ser for kjøkken ut, om dere skjønner hva jeg mener. Og siden veggene kommer så godt til syne uten overskap, kan jeg kanskje få forhandlet fram rosa vegger i det minste?

Jeg skal også investere i noen kule retroinspirerte lamper i messing til kjøkkenet. Elsker pendelen fra Rubn Lighting og vintagelampen jeg har funnet på eBay. Gleder meg sånn til alt er bestilt og vi kan sette i gang!

Fortsettelse følger ...

 

Captcha-image
20 april 2017
Aprilfavoritter

Dette er mine favoritter fra City Nord denne måneden

Denne måneden har jeg tenkt å begynne å trene igjen, etter å ha fått gjort to små patetiske joggeturer etter vi flyttet hjem til Bodø. Så nytt treningsutstyr er øverst på listen, men har også plukket ut noen fine godbiter blant vårnyhetene som er kommet i butikk. Dette er på ønskelisten min nå:

- Etter noen vel tidlige påskemorgener med datteren min, trenger jeg å piffe opp kaffegamet mitt. Denne melkeskummeren fra Bialetti gir meg litt ekstra motivasjon når jeg må opp før klokken 06. Bialetti melkeskummer fra Kitchn, kr 835.

- Jeg er fortsatt gira på hvite plagg, og denne fine cardiganjakken kan brukes både inne og ute når varmen nærmer seg. Jakke fra Lindex, kr 599.

- T-skjorter med logo er en stor trend nå, og om jeg kjøper denne kan jeg attpåtil skryte av å ha lik t-skjorte om Khloé Kardashian. Fila t-skjorte fra Volt, kr 299.

- Jeg skal som sagt få litt fres i treningen, og ingenting gir mer inspirasjon enn nytt treningsutstyr. Treningstights fra H&M, kr 399.

- Indiska har veldig mye fint i butikk for tiden. Denne lysestaken blir perfekt å ha på det lange spisebordet hjemme. Lysestake fra Indiska, kr 399.

- Jeg trenger også noen nye, varme pledd for å ha på verandaen når vi skal sitte ute under varmelampene jeg også skal kjøpe meg. Pledd fra Kid, kr 499.

- Denne pyjamasinspirerte jakken er like fin til slitte jeans som til dressbukser. Jakke fra Indiska, kr 249.

- Nå vil jeg helst ha lyse, duse farger på neglene. Denne har den perfekte nyansen mellom beige og rosa. L'Oréal Paris Le Vernis i fargen 116 Café de Nuit fra Vita, kr 79.

 

Captcha-image
10 april 2017
På badet

Clarins Relax Body Treatment Oil, kr 440/Kicks.

Det er noen produkter du kommer over, og så aldri gir slipp på igjen. Jeg jobbet på parfymeri mens jeg studerte, og siden jeg alltid har vært veldig interessert i produkter spurte jeg alltid de mest erfarne jeg jobbet med om hvilke produkter de sverget til. To av produktene som alltid gikk igjen er på bildet over, og begge har også blitt mine favoritter. 

Et av dem er kroppsoljene fra Clarins. De kommer i tre ulike varianter, men alle er basert på 100 prosent rene planteekstrakter og essensielle oljer. Jeg elsker duften, konsistensen og hvordan den etterlater huden silkemyk uten å føles fet.

Da jeg var gravid sverget jeg til varianten som heter Tonic, som jobber spesifikt med elastisiteten i huden. Nå bruker jeg mest den som heter Relax, som inneholder essensielle oljer som virker beroligende og avstressende, og passer perfekt om man er støl etter trening for eksempel. Oljene er utrolig drøye i bruk, og det finnes ingen kroppsoljer jeg har kommet over som kan sammenlignes med disse. Anbefales virkelig om du ikke har prøvd dem før.

Når det gjelder det andre produktet, har det akkurat blitt lansert i en ny versjon som jeg skal skrive om veldig snart. En skikkelig kultklassiker i ny drakt - elsker den!

Captcha-image
9 april 2017
All white

Jakke fra H&M, kr 399. Solbriller fra Lindex, kr 99. Genser fra BikBok, kr 499. Solpudder Diorskin Nude Air fra Dior/Kicks, kr 445.

Jeans fra H&M, kr 299. Adidas NEO Cloudfoam Advantage fra G-Sport, kr 699.

Når man er en skandinavisk skjønnhetsredaktør på presselansering i New York, føler man seg fort ganske grå, bleik og kjedelig. For det er et utrolig skue når skjønnhetsjournalister fra hele verden samles i samme rom og man faktisk forstår hvor enorm forskjellen er på hva vi synes er pent i Norge og hva som regnes som pent i resten av verden. Håret er så utrolig høyt, hælene er enda høyere, parfymen er så kraftig og sminken er tatt på i så store mengder at man sitter mest og funderer på hvordan de egentlig har fått det til.

Kanskje det var derfor jeg var så mottakelig for innspill da det ble min tur å gå inn på suiten for å intervjue Michael Kors om hans nye makeup-kolleksjon for noen år siden. «I put gold and glitter in everything, because why the hell not??» sa Michael Kors, gliste bredt og stirret intenst på meg. Kanskje det ikke er så dumt, tenkte jeg, stilforvirret i øyeblikket som jeg var. Pipen fikk for øvrig fort en annen lyd da jeg testet det lyseste solpudderet hans i ansiktet mitt og gikk ut i det grelle dagslyset hjemme i Norge. Det er faktisk ikke lurt å putte gull og glitter i absolutt alt.

Men Michael ga meg også et stiltips, som jeg kom til å tenke på her om dagen. Jeg har nemlig aldri møtt noen som er mer opptatt av glamour enn Michael Kors. Han elsker eksklusive reiser, å være solbrun hele året og å alltid se ut som han akkurat har kommet hjem fra to uker på Bahamas. Så han tipset meg om at i Norge, når været er på sitt mest grå og gjørmete (les: nå), da finnes det ikke noe mer glamorøst enn et helhvitt antrekk. Nettopp fordi det så vanskelig å unngå flekker når man har på seg hvitt.

Nå har det ikke så mye med glamour å gjøre tror jeg, men har skikkelig lyst på et par hvite jeans for tiden. Og gjerne et antrekk i hvitt fra topp til tå, bare i litt ulike nyanser for at det ikke skal bli for harry. Så nå starter jakten på de perfekte hvite jeansene, som gjerne skal være offwhite, litt løse og i veldig tett denim uten stretch. Og så vil jeg ha noen nye hvite sneakers og en hvit strikkegenser som ikke er for tykk. Kanskje til og med en hvit jakke over.

... men solpudderet holder jeg matt.

Captcha-image
6 april 2017
Lindex lookbook

Kolleksjonen fra Lindex er i butikk nå

 Jeg synes Lindex har fått inn så mye fint den siste tiden. Spesielt i lookbooken deres for vår/sommer 2017 er det mange godbiter å velge mellom.

Jeg liker spesielt den blå kjolen med print, jeansene og bomberjakken på kampanjebildene her. Perfekt for vårsesongen!

Og så skal jeg definitivt innom og få kloa i dette skjørtet så snart jeg har mulighet.

Captcha-image
24 mars 2017
Weekend

Rosa volanggenser fra BikBok, Porter Magazine fra Narvesen og Jotun Lady i fargen Støvrosa fra Coop Obs.

Denne helgen har jeg ingen store planer eller avtaler, men mange små ting jeg gleder meg til likevel.

Drakes nye album More Life er soundtracket til helgens oppussing, og Passionfruit skal få kjørt seg på repeat. 

Jeg skal innom Narvesen og kjøpe den nye utgaven av favorittmagasinet mitt Porter, med Bella Hadid på cover. Jeg skal ha på meg den nye volanggenseren min og ønske at den egentlig var rosa, slik som denne fra Bik Bok. 

Jeg er så inspirert av interiørkonseptet mine to flinke eks-kollegaer har startet (sjekk ut Oslodeco.no) og skal male veggene i det ene soverommet i fargen Støvrosa fra Jotun. Så skal jeg ramme inn favorittbildet mitt av Joan Collins som jeg har fått printet ut, og henge opp der etterpå. Pudderrosa på støvrosa – blir ikke bedre enn det.

God helg til dere!

Captcha-image
23 mars 2017
Vårnoter

Chanel No 5 L'Eau fås kjøpt på Fredrik & Louisa, kr 895 for 50 ml.

I jobben min som skjønnhetsredaktør synes jeg strengt tatt alt var gøy, men hjertet mitt har alltid banket litt ekstra for duft. Det er et segment som jeg synes er utrolig spennende, og på alle duftlanseringer jeg har vært på har jeg gledet meg veldig til å møte de ulike «nesene» som de kalles, disse utrolige parfymørene som er i stand til å komme fram til de kompliserte duftene.

Derfor banket hjertet mitt ekstra hardt da Chanel inviterte meg ned til Grasse i Frankrike i fjor høst, for å være med på innhøstingen av ingrediensene de bruker for å lage ikoniske Chanel No 5, og ikke minst møte parfymør Jaqcues Polge, som har vært husparfymør i Chanel i over 30 år. Det er han som har skapt alle duftene fra Chanel siden 1978, som Coco Mademoiselle, Chance, Allure, Coco, og ikke minst Les Exclusifs de Chanel-duftene, som er helt magiske. Han er rett og slett en levende legende i skjønnhetsverdenen.

Jeg har et spesielt forhold til Chanel No 5 siden jeg fikk den av farmoren min da jeg var liten og elsket den lille glassflakongen som jeg gjemte på rommet mitt. Som mange andre synes jeg den gang at selve duften føltes vel gammeldags, men i dag er jeg helt enig i at den fortjener ikonstatusen den har fått. Det er noe helt unikt ved denne duften som du ikke kan sette fingeren på hva er. Som Jacques Polge sa til meg: Alle vil beskrive den på ulike måter - og alle har rett.

I gave av Jaques Polge fikk jeg en limited edition av den siste duften han hadde laget, nemlig Chanel No 5 Eau Premiere, som kom i 2015. Det er også den siste duften han laget for Chanel, for like etter vi møttes tok sønnen hans Olivier Polge over sjefsstolen.

Oliviers første duft for Chanel er en ny versjon av No 5, kalt L'Eau. Det er en enda yngre, friskere og renere tolkning av originalen, og frontes av it-girl nr 1 for tiden, Lily-Rose Depp. Da jeg testet den første gang var jeg ikke i tvil om hva som skal være min nye vårduft, og da farmor kom på bursdagsfeiring hos meg i helgen, hadde hun på seg sin Chanel No 5 og jeg hadde Chanel No 5 L'Eau. Fint, synes jeg.

Captcha-image
14 mars 2017
Marsfavoritter

Dette er på ønskelisten min denne måneden

Mars må være den store måneden for oss trøsteshoppere. Jeg bruker det våte slapseværet til å planlegge det fantastiske livet som skal åpenbare seg etter påskeferien, og der inngår selvfølgelig noen innkjøp til garderoben og nytt interiør til heimen. Dette er øverst på ønskelista denne måneden:

- Jeg drømmer om nye spisestuestoler, og denne fra Bolia krysser av alle kriteriene mine. Swing spisestol fra Bolia, kr 5699.

- Jeg har aldri møtt en kimonojakke jeg ikke har likt. Denne ser ut til å ha perfekt passform og jeg elsker fargene. Kimonojakke fra Lindex, kr 999.

- Jeg har bursdag denne uka, og kjøper hvert år et nytt bursdagsantrekk i gave til meg selv. I år blir det denne plisserte sølvtoppen med matchende plisséskjørt til. Hey-hey! Sølvtopp fra H&M, kr 299.

- Disse fine øyenskyggepalettene fra Clarins gjør at det klør i fingrene etter å legge en fresh hverdagsmakeup. 4-Colour Eye Shadow Palette fra Clarins på Fredrik & Louisa, kr 435.

- Når sokkesesongen endelig er over for denne gang, kommer jeg til å flytte inn i disse fine skoene. Satengsko fra H&M, kr 199.

- Gode duftlys er min akilleshæl, derfor ble jeg så glad da jeg så at Høyer selger de fine duftlysene fra Ecoya. Min favoritt er Lotus Flower, en deilig og delikat duft som ikke blir for intens. Ecoya duftlys fra Høyer, kr 299.

- Er fortsatt ikke lei av store øredobber, og disse i sølv blir perfekt med bursdagsantrekket mitt i sølv. Hey-heey! Øredobber fra Glitter, kr 100.

Captcha-image
5 mars 2017
Skjønne favoritter

Tre favoritter på badehyllen min akkurat nå

Siden jeg har skrevet litt om badet i forrige innlegg, passer det fint å vise tre av produktene som står fremst på badehyllen akkurat nå. Fargene på forpakningene går mye i blått og grønt, som jo er farger som ofte brukes når det er snakk om fukt og dyprensende produkter.

Biotherms nye ansiktsmaske heter Life Plankton Mask og er en lett gelmaske som skal virke på huden over natten. Jeg bruker den to ganger i uken, etter jeg har brukt mine trofaste Peel Pads fra Elizabeth Arden PRO. (De fortjener et eget innlegg senere!) Det denne masken gjør, er at den lindrer alle skader av ytre påvirkning i huden, som vær, vind og forurensning, og den demper irritasjoner og rødhet, som jo mange sliter med nå på vinteren. Jeg digger effekten av den og elsker å våkne opp med gjennomfuktet, uthvilt hud. Fås kjøpt på Kicks og koster kr 575.

Skal du ha en ansiktsmaske som gjør jobben i budsjettklassen, må du sjekke ut denne nye serien fra L'Oréal Paris. Det er leirebaserte masker, som kommer i tre ulike varianter. Jeg bruker Purify Face Mask, som er en dyptrensende maske som passer for en kombinert til fet hud. Den inneholder tre ulike typer leire, som både renser, eksfolierer og forbedrer blodsirkulasjonen i huden. Et kjempekupp som du får til kr 99 på Vita.

Plutselig var jeg i aldergruppen 30+ på hudpleiefronten, og det må kraftigere skyts til i kampen mot aldringstegnene. Denne kremen skal virke korrigerende på tidlige rynker og pigentflekker, og inneholder hyaluronsyre som skal plumpe opp huden og binde fuktigheten. Jeg elsker konsistensen og at den gir mengder med fukt uten å føles fet. Visionnaire Advanced Multi Correcting Cream fra Lancôme, kr 675 på Kicks.

Captcha-image
5 mars 2017
På badet

Badet i vår forrige leilighet

Jeg har lovet å blogge fra oppussingen av huset, og grunnen til at dere ikke har fått se noe enda er at vi valgte å begynne med kjelleren, som sto helt ribbet. Og der er det ikke mye å blogge fra foreløpig, kan jeg si. Det gir meg jo en fin mulighet til å begynne å planlegge resten av huset, for selve planleggingen tar også mye tid.

Det siste rommet vi pusset opp der vi bodde før, var badet. Det var også det eneste rommet vi ikke gjorde helt selv. Jeg er egentlig veldig fornøyd med resultatet og tenkter å ta med flere av valgene vi gjorde over i det nye badet vårt her. Blant annet gulvet i mikrosement, at badet var uten en eneste flis og baderomsinnredningen, marmorbenken og servanten fra Kvik.

Jeg har fått mye spørsmål om messingveggene vi hadde i dusjen og er litt usikker på om jeg hadde valgt det igjen. De får en naturlig patina etterhvert som er veldig fin i seg selv, men et par ganger i året må veggene pusses og det er ganske mye arbeid å få fint - selv med pussemaskin.

Så jeg har lyst til å finne på noe nytt denne gangen, og foreløpig heller jeg mest mot betong. Synes det er så fint med armaturer i krom, som jeg har lyst til å gå for denne gangen. Jeg skal holde dere oppdatert etter hvert som vi kommer i gang.

Captcha-image
27 februar 2017
KARVE jeans

Jeansmerket KARVE designes eksklusivt for Carlings

Det rykket litt i øyekroken da jeg passerte Carlings på City Nord i forrige uke. For var det ikke de perfekte, 501-inspirerte jeansene med avklipte bein som hang der inne? Jo, det var det! Jeansene er en del av det nye jeansmerket KARVE, som designes spesielt for Carlings.

Ikke designes de av hvem som helst heller, det er Martin Gustafsson, jeanseksperten som tidligere har jobbet for Acne Studios og skapte Never Denim for Bik Bok, som står bak. Tanken er at KARVE ikke bare skal lage rå og moderne jeans, det er faktisk et av de første merkene som har fått tildelt Svanemerket for sin miljøvennlige produksjon. De lager jeans uten skadelige tilsetningsstoffer og sørger for at produksjonen foregår på bærekraftig vis under gode arbeidsvilkår.

Synes det er rått at man nå kan få kjøpt Svanemerkede jeans, som i tillegg ser kule ut, er i god kvalitet og gjør at rumpa ser bra ut (for det er jo også viktig!) Prisen er ikke verst den heller, jeansene koster fra 599 kr og oppover.

Captcha-image
15 februar 2017
Februarfavoritter

Mine favoritter fra City Nord denne måneden

Det høres kanskje rart ut, men jeg føler virkelig at våren er i anmarsj. Det blir lysere, solen skinner innimellom, det er plussgrader ute og det er fuglekvitter i trærne. Derfor har jeg også begynt å snoke på nye sneakers, ankellange jeans og ytterplagg som ikke er fullt så polstrede.

Her er tingene jeg har øverst på ønskelisten i februar:

- Etter å ha hatt en sjef som elsker leopard over alt på denne jord, har jeg nå en venninne som uten å tvile et sekund har på seg leopardtights, leopardtopp, leopardjakke og leopardsko på samme tid. Selv har jeg nettopp begynt å varme opp for tanken om leopard, og tenker at denne jakken er en perfekt start på mitt liv med dyreprint. Jakke fra Gina Tricot, kr 499.

- Om det er noe jeg virkelig føler at jeg trenger nå, så er det litt farge i ansiktet og friske roser i kinnene. Denne paletten er fra vårlooken til Clarins, som jeg fikk kloa i tidligere i høst og har brukt hver eneste dag siden. Clarins Face Contouring Palette, kr 475.

- Jeg savner litt mer anvendelige kjoler i klesskapet mitt, og falt pladask for denne superfine kjolen som henger på Høyer for tiden. Like fin på fest som med skinnjakke eller strikkegenser over til hverdags. Audrey Dress fra Designer's Remix på Høyer, kr 2.300.

- Mer messing, takk! Denne lysestaken faller inn i kategorien «interiør som jeg elsker som samboeren min blir helt ko-ko av». Lysestake fra Indiska, kr 149.

- Når du trenger noe du kan samle husnøkler, bilnøkler og alt det andre rasket som hoper seg opp i gangen i, lager selvfølgelig Bolia et av de fresheste oppbevaringsproduktene jeg noengang har sett. Bolia Marly Wall Storage, kr 299.

- Jeg er fortsatt ikke lei av såkalte mom-jeans, altså jeans som er høye i livet, vide i lårene og med helt rette ben. Disse har i tillegg den perfekte gråsvarte fargen. Jeans fra Lindex, kr 399.

- Fine topper som ser like bra ut alene som under jakker og blazere, får man aldri for mye av. Elsker fargen og detaljene på denne. Body fra H&M, kr 99.

- Hendene mine har vært ekstra tørre de siste ukene, og jeg ble så lettet da jeg kom på at dette er den aller beste håndkremen av dem alle. Ekstra pluss for at Apotek1 nå også tar inn produktene fra Elizabeth Arden. Elizabeth Arden Eight Hour Cream Hand Treatment, kr 229.

- Adidas Gazelle blir min nye go-to sneakers denne sesongen. Jeg starter med disse i svart og rødt, og beveger meg over i lysere varienter etter hvert som sommeren nærmer seg. Adidas Gazelle Suede fra Urban, kr 999.

Captcha-image
10 februar 2017
Interiørtrender

Bilder fra H&M Home og Dagnys Fargestudio.

I min nye jobb sitter jeg for tiden og jobber med BBL-magasinet, som er et eget medlemsmagasin for alle medlemmene i Bodø Boligbyggelag. Og nei, det er ikke helt de samme stoffområdene her som jeg jobbet med i Det Nye og ELLE, men jeg tenker likevel å snike inn stoff om interiør og trender der det passer.

TIl utgaven som kommer i mars holder jeg på å lage en sak om de viktigste interiørtrendene i 2017. Jeg ble litt ekstra inspirert, så jeg blogger like gjerne om det her også. Her er fem interiørtrender for 2017 som jeg elsker :

Planter

Trenden med grønne planter fortsetter, og i 2017 er det spesielt klatreplanter innendørst og store planter som bananplanter og fikentrær som gjelder. Jeg ønsker meg et fikentre i stua, så nå starter jakten på å finne noen som kan bestille det for meg.

Keramikk

Keramikktrenden blir også bare større og større, og nå kommer det også mye med matt overflate og grovere teksturer. Jeg liker likevel de blanke best, og har både en stor vase og tallerkener i keramikk på ønskelisten.

Velour

Det har lenge vært en trend med velour på sofa og stoler, og nå kommer vi til å se velour på alt fra gardiner til spisestuestoler og sofaputer. Jeg har akkurat fått hjem en sofa fra Bolia i grå velour, og jeg elsker den! Materialet føles både moderne, tidløst og utrolig komfortabelt på samme tid.

Art Deco

Min favorittstil innen interiør akkurat nå. Elsker miksen av dype fargetoner, symmertriske mønstre og messingdetaljer. Heldigvis er det også en viktig trend i året som kommer.

Bruntoner

Årets farge i 2017 er faktisk brun, og da i nyanser som cognac, jord, whisky, kamel, sand, teglstein og kaffe. Det passer bra med de mange retroreferansene som synes i trendbildet nå. Jeg elsker fargene på bildet nederst til høyre, og lar meg inspirere av dem i oppussingsplanleggingen.

Captcha-image
8 februar 2017
New in

Essie Gel Couture i fargen At The Barre og Essie Gel Topcoat fra H&M, kr 139 per stk. Make Waves Curl Cream fra H&M, kr 79. Max Factor 2000 Calorie Curl Addict fra Vita, kr 139. L'Oreal Paris Brow Artist Sculpt fra Vita, kr 139.

En atferd som kanskje ikke er helt hundre prosent positiv, er at jeg elsker å trøsteshoppe. Når jeg har en dårlig dag er det ingenting som er bedre enn å traske rundt, se på fine ting og bare unne meg noe som jeg strengt tatt ikke trenger. Som en tidligere kollega av meg sa: «Det er ikke et problem i verden som en halvtime på Zara ikke kan fikse.» Vel, nesten i alle fall.

Jeg trengte egentlig bare en neglefil og maskara sist gang jeg var på City Nord, men oppdaget noen andre godbiter jeg tenkte å tipse om. Max Factor er mitt go-to merke på maskara, siden den aldri smitter av. Denne gangen kjøpte jeg den nye 2000 Calorie Curl Addict, som jeg synes gir mer volum enn de andre False Lash-maskaraene. Litt klumpete børste, men kjøper den gjerne igjen.

Jeg er alltid på jakt etter en fin beige neglelakk, og da jeg så denne fra Essies Gel Couture-linje måtte jeg bare kjøpe, selv om jeg egentlig ikke liker gel-lakker noe særlig. Resultatet: Megafin farge og satt fint på i fem dager.

Jeg har ammehår herfra til månen, og har ennå ikke funnet et stylingprodukt som samler småhårene slik at de ikke krøller seg opp i en krans rundt hodet i løpet av dagen. Da jeg så Curl Cream fra H&M Beauty tenkte jeg at den var rimelig nok til å gi et forsøk. Og den funker! Produkter beregnet for krøllete hår inneholder ekstra mye fuktighet for å tynge håret, og som regel er det altfor tungt for mitt hår, men nå fungerte det helt perfekt.

Til slutt, rosinen i pølsa: Brow Sculpt fra L'Oréal Paris. Jeg bruker ofte Brow Artist Plumper fra samme merke, men har savnet å kunne gi brynene litt ekstra definisjon samtidig som jeg ønsker å bruke kortest mulig tid på badet. Denne kan se litt skummel ut, men er absolutt ikke det. Du børster brynene i fasong med børsten og fyller i der du vil markere litt ekstra med den spisse tuppen. Resultatet blir naturlig og superfint!

Captcha-image
1 februar 2017
Kleskrise

Hva du skal ta på deg når du ikke vet hva du skal ha på deg.

Jeans i modellen Willa fra Gina Tricot, kr 399. Blazer fra H&M, kr 499. Langermet t-skjorte H&M , kr 149. Skjerf fra H&M, kr 99. Boots fra Bianco, kr 1499.

Strikkegenser i kasjmir fra H&M, kr 1299. Dressbukse fra Lindex, kr 399. Nike Classic Cortez fra Urban, kr 899. Leppestift Estée Lauder Pure Color Envy i fargen Impassioned, kr 315.

 

 

Vi har jo alle vært der. Stått foran klesskapet med klump i halsen mens klokka tikker og du forbanner hvert eneste dårlige impulskjøp du noen gang har gjort. Kleskrisen dukker opp når du minst venter det. Heldigvis har jeg funnet et triks som hjelper når jeg er virkelig ute og kjøre. Det gjelder å finne et universalantrekk som du kan ha i bakhånd. Et nøkkelantrekk som du kan bruke enten du skal på en middag, har et viktig møte, holde en presentasjon på jobb, osv. 

Og når du har funnet det og testet det ved et par anledninger, finner du ett til. Og så finner du et som funker perfekt på fest også. Ta bilde av antrekkene og lagre på mobilen din slik at du husker det. Da er du sikret uansett når kleskrisen dukker opp. Etterhvert som du blir tryggere på nøkkelantrekket ditt, kan du bytte ut elementer i det, men likevel beholde basisen. På den måten slipper du å føle at du har på deg det samme gang på gang.

For meg har det hjulpet mye å finne de perfekte jeansene og å kjøpe inn baseplagg som jeg virkelig elsker. Jeg liker godt å bruke dressbukser på jobb, men liker ikke å føle meg damete. Derfor bruker jeg alltid sneakers til og unngår pyntede overdeler. Med rød leppestift er jeg pyntet, men kul likevel. Jeg bruker også mye blazere, for da føler jeg meg alltid velkledd uansett hva jeg har til. Silkeskjerf har også blitt en favoritt i det siste, og helst bruker jeg dem inni gensere og skjorter slik at det ser ute som en polo under. 

Men dette er som sagt min mine antrekk, poenget er å finne et bankers antrekk som er 100 prosent deg. Et godt tips er å ta bilde av antrekkene du bruker gjennom en periode, spesielt om det er et antrekk du føler deg ekstra vel i. Se gjennom bildene og se hvilke plagg og snitt det er som går igjen, og ta utgangspunkt i det. Dette er også en genial fremgangsmåte om du ønsker å finne din egen stil og skape en mer gjennomført og anvendelig garderobe. Når du finner plaggene du føler deg best i og tar utgangspunkt i en oppskrift, er det veldig mye enklere å fylle på med nye plagg du vet du kommer til å elske og som passer inn i stilen du allerede har.

Captcha-image
25 januar 2017
Innrammet

Eikeramme fra Bolia, kr 440.

 

Jeg er alltid på jakt etter nye bilder å ha på veggen, det gjør så mye for stemningen i rommet synes jeg. Nå har vi mye bedre plass enn tidligere, ergo større veggflater som kan fylles med nye bilder.

De bildene vi har nå har vi fått rammet inn hos rammemaker, men det koster en god del penger, som jeg ikke nødvendigvis har nå som vi pusser opp. Spesielt siden jeg helst vil at bildene skal ha litt størrelse.

Så det passet perfekt at jeg kom over disse trerammene fra Bolia, som kommer helt opp i 60x80 cm med ekte glass i og eikeramme rundt. Den største rammen koster i tillegg bare 440 kr, noe som er et kupp siden det ofte er plastglass i når rammene blir såpass store i denne prisklassen.

Så nå skal jeg gå til innkjøp av flere print som jeg kan ramme inn, uten at det koster skjorta. En favoritt er dette bildet av Faye Dunaway tatt av Terry O'Neill. Kanskje det er dette crazy Bodø-været de siste ukene som gjør at jeg tiltrekkes av bilder med basseng?

Captcha-image
19 januar 2017
I sminkepungen

Produktene fås kjøpt hos Kicks, Fredrik & Louisa, Vita og H&M

Etter mange år som makeupartist og skjønnhetsredaktør, har jeg etter hvert mindre blitt mindre opphengt i nyheter og trender og mer opptatt av hva som faktisk funker. Spesielt på sminkefronten var jeg tidligere opptatt av å teste og eksperimentere mest mulig, mens jeg nå bare vil finne den perfekte foundationen og den perfekte leppestiften, slik at jeg slipper å bytte flere ganger.

Dette er en litt omfattende prosess, spesielt siden huden endrer seg med årstidene og behovene endres, men også fordi jeg stadig forandrer mening om hva det er jeg faktisk vil ha. En dag elsker jeg gjennomfuktet, blank hud, mens jeg neste dag helst vil at alt skal være matt.

Noen trofaste gjengangere har jeg heldigvis, så tenkte å vise dere hva jeg bruker mest akkurat nå:

Max Factor False Lash Effect Mascara, kr 179.

En av de få maskaraene jeg virkelig stoler på at ikke legger seg under eller over øynene i løpet av dagen. Jeg skal skrive et eget innlegg om maskara og hvorfor de har ulik effekt på forskjellige vipper veldig snart.

L'Oréal Paris Brow Artist Plumper, kr 129.

Jeg sminker meg hver eneste dag, og det kjedeligste jeg vet er å sminke øyenbrynene. Dessuten har jeg bryn som går nedover, og er helt avhengig av å bruke øyenbrynsgel. Dette geniale produktet gjør at jeg både markerer og fester brynene på noen sekunder.

BareMinerals Correcting Concealer, kr 445.

Etter man får barn nytter ikke med en tynnflytende concealer med highlighter lenger, man trenger en som dekker alt! Denne gjør nesten det, men føles fortsatt behagelig på huden og gir et naturlig resultat.

Max Factor Masterpiece Nude Palette, kr 199.

Denne paletten har alt jeg trenger på øyenskyggefronten. Jeg har begynt å bruke mer matte skygger til hverdags, men liker likevel å kjøre på med skimrende, mørke bruntoner til kvelds. Elsker fargekombinasjonene her og skyggene sitter veldig godt.

Clarins Blush Prodige i fargen Miami Pink, kr 345.

Jeg bruker som regel pudderblush om ikke huden føles ekstra tørr. Blush Prodige fra Clarins har kjempefine farger, og nå på vinteren liker jeg å lage friske roser i kinnene med en som er ekstra rosa.

Lancôme Absolu Rouge Sheer Lipstick i fargen 202, kr 310.

Jeg har litt tvangstanker når det gjelder nude leppestift, og har sikkert rundt 50 stykker. Det er vanskelig å finne en som er helt perfekt, og når jeg endelig finner fargen som er riktig, er ofte selve konsistensen for tørr eller matt. Denne fra Lancôme har en transparent finish, slik at fargen ikke blir for tett og konsistensen er ekstra behagelig på leppene.

Korres Nail Colour i fargen Light Grey, kr 139.

Jeg har vært litt obs på giftstoffer i neglelakk, og selv om de fleste lakker nå er 3-free eller 5-free, er denne fra Korres faktisk 7-free og regnes som en av de absolutt snilleste neglelakkene på markedet. I tillegg sitter den veldig godt og kommer i en perfekt beigegrå nyanse som jeg elsker.

Clarins Mineral Loose Powder, kr 380.

Jeg setter alltid foundation og concealer med et lett lag løspudder over. Dette har en ekstra fin konsistens og boksen varer en liten evighet.

Dior Diorskin Star Foundation, kr 445.

Siden jeg har veldig lys hud, føler jeg at alle ujevnheter synes veldig lett. Spesielt nå om vinteren, hvor huden ikke akkurat gløder. Denne foundationen vender jeg alltid tilbake til. Den har god dekkevne og en semi-matt finish, som gir en jevn og fin hudtone selv på vinteren.

Bare Minerals Moxie Lipgloss i fargen Trail Blazer, kr 279.

Min hang-up på nude leppestift gjelder til dels for lipgloss også. Jeg synes det er vanskelig å finne gloss som ikke er for seig, blank eller har glitter i seg. Derfor hamstrer jeg når jeg endelig finner en jeg liker, altså denne.

Captcha-image
18 januar 2017
Stokkebaby

Du får kjøpt Stokke-produkter hos Barnas Hus. Foto: Thomas Qvale  

Da vi fikk barn for halvannet år siden, var jeg så heldig å få bli sponset av Stokke med babyutstyr. Noe som var flaks, siden jeg allerede hadde pekt meg ut Stokke Trailz som favoritt på vognfronten og flere av Stokke-produktene nærmest er must-haves i alle barnehjem. Jeg snakker selvfølgelig blant annet om Tripp-Trapp stolen, som både jeg og samboeren min er vokst opp med.


Til gjengjeld stilte vi opp i en artikkel for Stokke, der vi snakket om produktene og Tripp-Trapp spesielt, men også om hvordan vi opplevde å få baby og hjemmet vårt i Oslo. Ingenting er vel som å bli tatt bilder av åtte uker etter fødselen når ingen klær passer og mammasjokket er komplett? Hehe. Om du er interessert kan du lese artikkelen her.

Jeg har som nevnt testet en god del Stokke-produkter det siste halvannet året og tenkte å tipse om mine favoritter i tilfelle det kan være til hjelp for noen av dere. Du ser ikke vognen på noen av bildene, men jeg har Stokke Trailz og kunne ikke vært mer fornøyd! Jeg elsker både utseendet og funksjonene, og spesielt at vognen er såpass høy.

Så må selvfølgelig Tripp-Trapp også med på listen, og Newborn Seat som man kan kjøpe til er helt genialt. Med en liten baby trenger man all hjelp man kan få, og setet var virkelig nyttig for vår del. Det siste jeg vil tipse om er Flexi Bath, som er et lite badekar man enkelt kan brette sammen. Det hører til et lite nyfødtsete som kan festes i den ene siden, slik at babyen kan ligge uten at du må støtte opp selv.

Captcha-image
15 januar 2017
Statement

Krystalløredobber fra H&M, kr 129. Lange strassøredobber fra BikBok, kr 99. Gulløredobber fra H&M, kr 99. Runde øredobber fra Gina Tricot, kr 79.

Store statementøredobber er en viktig trend til våren, og jo større de er, jo bedre. Om du googler visningen til Delpoza for SS17 ser du øredobbene som ble den store snakkisen under moteukene, de er rett og slett gigantiske.

Selv har jeg mer lyst på de lange duskeøredobbene fra visningen til Saint Laurent, og satser på at jeg kommer over noe lignende i løpet av våren. 

I mellomtiden har jeg funnet noen favoritter som kan brukes som en slags oppvarming til de største statementøredobbene kommer for fullt. Disse er superfine å bruke til store strikkegensere til hverdags, og er en selvfølge til fest. Jeg skal i alle fall sikre meg de lange strassøredobbene fra BikBok  –  megafine!

Captcha-image
13 januar 2017
Belieber

T-skjorte fra H&M, kr 149.

Noe av det beste med julen er at man kan gå på H&M og kjøpe hele den nye Justin Bieber-kolleksjonen, og late som at det er en julegave.

Captcha-image
10 januar 2017
Salg! Salg! Salg!

Ta utgangspunkt i vårtrendene når du handler på salget

Nå er endelig salget godt i gang, noe jeg som slites mellom å være en gal shopoholiker og et fornuftig menneske med en gjennomtenkt garderobe, har blandede følelser for. For det er ikke til å komme unna at ordet salg gjør noe med beslutningsevnen som ikke nødvendigvis gagner stilen eller lommeboken.

 I fjor leste jeg boken til Marie Kondo,  The Life-Changing Magic of Tidying Up, og da kvittet jeg meg med mengder med klær, produkter og utstyr som bare samlet støv hjemme. Når vi flyttet før jul tok jeg nok en runde og kvittet meg med ting, og da jeg pakket opp igjen her i Bodø, klarte jeg å sortere ut enda mer.

Så nå kjøper jeg ingenting uten å kunne svare et rungende ja på minst ett av de følgene spørsmålene:


1. Trenger jeg det? 2. Elsker jeg det?

Om du lett blir fristet eller gjør mange bomkjøp når de røde klistremerkene dukker opp over prislappen, er dette et godt triks. Har for øvrig hentet det fra Synnøve Skarbøs ryddebok, så ja – jeg er visst en slags ryddebokfanatiker.
 


Men hvis du ikke er en som trenger å tøyle shoppingimpulsen like mye som meg, tenkte jeg det kunne være lurt å bruke salget til å sikre deg noen av trendplaggene for våren og sommeren. Jeg skal lage en fyldigere guide til dette når våren nærmer seg, men her er noen stikkord til de største trendene du kan se etter allerede nå:
 


Rosa


Fargen over alle fargen denne våren. Alt fra lys pastellrosa til neonrosa og dyp bringebær er helt riktig. Om du ikke liker rosa, blir gult også en viktig trendfarge.


Striper


Det kommer striper i alle tykkelser og varianter, på kryss og tvers. Helst skal de kombineres flere steder i samme antrekk. 


Metallisk


Alt du kommer over av paljetter, glitrende stoffer og lamé i metalliske farger, kan du trygt kjøpe og spare til våren kommer.


80-tallet


Det villeste tiåret er tilbake, så se etter stramme leggings i elastiske materialer, blazere med brede skuldre, juvelfarger og brede midjebelter.

Herreskjorten

En ekte klassiker i klesskapet og i tillegg høyaktuell til våren. Om du ikke har en oversized, klassisk skjorte, bør du se etter det nå.


Sporty


Sportsreferansene er fortsatt superhot, så se etter vide joggebukser med glidelås, sportsinspirerte parkaser, tekniske materialer, bomberjakker og sneakers.
 


Det er selvfølgelig mye mer som gjelder til våren, så her er flere stikkord i tillegg: Blomsterprint, trenchcoats, transparente stoffer, volanger, 70-tallsprint, tynne satengkåper, puffermer, jumpsuits, grafiske print, plisserte plagg +++
 


God shopping!

Captcha-image
8 januar 2017
Hårmirakel

Aussie 3 Minute Miracle fra Vita, kr 139.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

Det er spørsmålet jeg selv har stilt flest ganger, selv har blitt stilt flest ganger og som jeg har lest om flest ganger. Og som regel er svaret dørgende kjedelig. «Nok søvn, grønnsaker og mengder med vann ».

Derfor gjør det inntrykk når jeg kommer over svar som er noe helt annet, og som overrasker i sin geniale enkelhet. Som for eksempel Kate Moss, som på en pressekonferanse da hun ble lansert som det nye ansiktet til Kérastase, fikk det klassiske spørsmålet. Hennes beste skjønnhetstips?

– Om du er i tvil om du bør vaske håret eller ikke - alltid vask det.

Så enkelt og så sant. Jeg har adoptert svaret hennes, men lagt til en ekstra setning. Vask det, og kur det med Aussies 3 Minute Miracle. Som en svoren hårkurentusiast med slitt, farget, nordisk hår med en dose hairextenions, vil jeg påstå at jeg har testet så og si alt av hårkurer som har blitt lansert de siste seks årene. Og ja, det finnes hårkurer som på sikt styrker og gjenoppbygger håret bedre enn denne. Men det finnes ingen hårkur i verden som gir meg en like god hårdag.

Captcha-image
8 januar 2017
Urban Living

Jotun Lady får du kjøpt hos Obs! Bygg

Vi har kjøpt hus som vi skal pusse opp i løpet av året, og selv om jeg vet at det er lenge igjen til vi er på male vegger-stadiet, kan jeg likevel ikke la være å drømme meg bort når jeg ser Jotuns nye fargekart for 2017.

Jeg liker spesielt palettene Nordic Living og Urban Living, som er inspirert av henholdsvis fargene i den nordiske naturen og i det kreative storbylivet. Fargen på det øverste bildet heter Lady 10683 Cashmere, mens de under er Lady 2995 Dusty Red og Lady 8478 Pale Green.

I vårt forrige hjem, som vi for øvrig også pusset opp, hadde vi ulike grønntoner på soverommene og i stuen, men denne gangen har jeg lyst til å velge noe helt annet. Jeg har uansett god tid på å bestemme meg, hehe.

Jeg tenker å blogge mer om oppussingsprosessen framover, det første vi kjører løs på er kjøkkenet!

 

Captcha-image
7 januar 2017
Januarfavoritter

Mine favoritter på City Nord denne måneden

Januar kan være en uinspirerende måned å shoppe i, men blant alle salgsvarene er det mye fint blant nyhetene som kommer strømmende inn i butikkene nå.

Her er det jeg ønsker meg denne måneden:

- På interiørfronten elsker jeg kombinasjonen av rosa og messing. Se opp for mer rosafarger i interiøret framover. Pute kr 99 og lysestake kr 49, begge fra H&M Home.

- Volanger er fortsatt en stor trend neste sesong, og denne blusen fra Dagmar har volanger både på ryggen og langs ermene. Elsker blåfargen også! Viola Top fra Dagmar, kr 1700 på Høyer.

- Jeg ga bort nøkkelringen min til den nye eieren da vi solgte leiligheten vår, så jeg trenger en ny. Denne er både fin å se på, lett å få øye på i vesken og i fargene jeg liker akkurat nå. Nøkkelring fra Lindex, kr 49.

- Jeg er fortsatt ikke lei av plisserte plagg, og nå vil jeg utvide plissésamlingen min med en bukse i tillegg. Kan brukes til alt fra store strikkegensere til en stram blazer. Bukse fra Bik Bok, kr 249.

- Ofte synes jeg strikk i ull kan bli for varmt når det ikke er minusgrader ute. Denne genseren er ribbestrikket i bomull, og jeg elsker fargene og mønsteret. Genser fra Lindex, kr 499.

- På vinteren er huden min tørr og jeg bruker derfor krembasert sminke foran pudder for best resultat. Denne er superenkel å legge og er praktisk å ha med i vesken for touch ups i løpet av dagen. Clinique Chubby Stick Cheek Colour Balm i fargen Robush Rhubarb, kr 250 på Kicks.

- Jeg digger produktene fra Korres, og spesielt duften og den rike konsistensen på denne bodymilken. Perfekt for vintertørr hud. Korres Bergamot Pear Bodymilk, kr 169 på Vita.

- At Bolia endelig har kommet til Bodø, synes jeg er helt fantastisk! Akkurat nå ønsker jeg meg denne lampen og den fine boksen i farget glass og marmor (pluss en sofa, men den skal jeg blogge om litt senere). Bordlampe kr 2299 og boks kr 449, begge fra Bolia.

Captcha-image
5 januar 2017
Hei!

Noen snaps fra det jeg har gjort tidligere

Velkommen til min nye blogg! Jeg heter Mari, og har akkurat flyttet hjem til Bodø etter 11 år i Oslo, hvor jeg har jobbet med nettopp dette jeg skal blogge om her - nemlig mote, skjønnhet og interiør. 
 
Jeg har bakgrunn som journalist og makeupartist, og har jobbet blant annet som skjønnhetsredaktør i ELLE, redaksjonssjef i Det Nye og motejournalist i VG. Jeg har fått være med på mye gøy i disse årene, har lært fra utrolige dyktige mennesker i bransjen, og har mengder med tips og inspirasjon jeg ønsker å dele videre med dere. 
 
Jeg er veldig glad for å fortsatt ha en finger med på alt det kreative og inspirerende som rører seg i mote- og interiørverdenen, og ikke minst kunne videreformidle mine favoritter fra det som rører seg inne på City Nord. 
 
Håper dere vil følge med :)
Therese - 7 januar 2017
Vi gleder oss :-)
Lille - 8 januar 2017
Endelig har du begynt å blogge igjen <3
Lorraine Tinline - 2 desember 2018
Good afternoon I am a big fan of your blog and I have taken the initiative and written some cool articles for you to publish on your blog. I am just starting out as a blogger. I have already published some of my articles on some well-known sites such as https://peachesandscreams.co.uk. You can find all the articles on my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1hKNGwDpmSqW_ODdFKnciyrvPuz0oV9tO?usp=sharing If you like my articles then I could write a couple more later this week when I have some more free time. Keep up the great work and have a fab week ahead! Kind regards
Barry Hinson - 9 desember 2018
Good afternoon I am a big fan of your blog and I have taken the initiative and written some cool articles for you to publish on your blog. I am just starting out as a blogger. I have already published some of my articles on some well-known sites such as https://peachesandscreams.co.uk. You can find all the articles on my google drive: https://drive.google.com/drive/folders/1hKNGwDpmSqW_ODdFKnciyrvPuz0oV9tO?usp=sharing If you like my articles then I could write a couple more later this week when I have some more free time. Keep up the great work and have a fab week ahead! Kind regards
Captcha-image